İyi ki Fenerbahçeliyim

2023 Ağustos’ta oynanması gereken bu maç neden ertelenmişti, hatırlar mısınız? "Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Konferans Ligi Eleme Müsabakaları ardışık haftalarda oynandığı için Süper Kupa müsabakasının sezon öncesinde oynatılması, uygun dinlenme günü sağlanamamasından dolayı mümkün olamamaktadır”. Resmî açıklaması böyleydi TFF’nin.

Yani Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa kupalarında yer aldıkları için, dinlenebilsinler diye ertelenmişti. Galatasaray bu karardan gayet memnundu. Hatta bazı oyuncuları hazır olmadığı, transferleri bitmediği için fazlasıyla memnundu. Buradan çıkan sonuç “Avrupa kupaları için Süper Kupa maçı ertelenebilir” değil mi? Peki bugün değişen ne? Basit, Galatasaray hiçbir Avrupa kupasında yok. Soru da basit, “Sayın Büyükekşi, Galatasaray Avrupa’da olsaydı bu maçı yine de bugün oynatabilecek miydiniz?”

Böyle bir çifte standarta karşı Ali Koç yönetiminin aldığı kararın tamamen arkasındayım. Bana herhangi bir insan bu maçın neden lig bittikten sonra oynanmadığını söyleyebilir mi? “Biz bu adaletsiz düzende yokuz. Yetkiyi de kongreden, taraftardan aldık”. Yönetimin mesajı buydu aslında. Sırada Türkiye Kupasından da çekilmek var. Kesinlikle, o da çok doğru. Sonuna kadar bu kararların arkasındayım. Bir de Fenerbahçeli taraftarlara soruyorum aynı durumda biz olsaydık, onlar U19 takımla çıksalardı, siz as takımımızın maça çıkmasından, kutlama yapmasından utanmaz mıydınız? Ben çok utanırdım, tanıdığım, bildiğim her Fenerbahçeli de utanırdı. Bir kez daha “İyi ki Fenerbahçeliyim” dedim. Ezeli rakibimin U19 oyuncuları maç başladıktan 1 dakika sonra çekilecek ve benim as oyuncularım sahada zıplayacak. Düşünmesi bile çok korkutucu... Meşhur sözü bilirsiniz “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz”. İslam Çupi’nin ruhu şad olsun ama Fenerbahçe’nin büyüklüğünün bugün adını koyabiliriz; Onur ve erdemin büyüklüğü..

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi