Tutarlı olmak mı olmamak mı?

Olympiakos maçından sonra “Bu takımı biz eleştiririz ama kimseye yem etmeyiz” demiştim. Bugün de ilk yarıda eleştirilecek çok şey olsa da böyle psikolojik zor bir ikinci yarı oynayıp maçı çevirmek büyük iş. Kısa kısa bakacak olursak, Livakovic resmen ilk yarı bizi maçta tuttu. İsmail Kartal'ın Kruniç sevdası neredeyse bizi yakıyordu ki, yine çok doğru bir değişiklikle oyunu lehimize çevirdi. İkinci yarı muazzam bir hırsla oynadık. Teknik analizi yukardaki arkadaşa bırakayım, ben başka bir şey söyleyeceğim.

Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübüdür. Bakın en büyük futbol takımıdır demiyorum, en büyük spor kulübüdür diyorum. Bugün kadın basketbolda üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olduk, kadın voleybol takımımız final serisinde, erkek voleybol takımı final serisinde, erkek basketbol takımı Eurolig Play-Off’da. Erkek futbol takımımız Avrupa’da çeyrek finalde, ligde maç fazlasıyla lider. Kadın futbol takımımız şampiyonluk yolunda. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız da Avrupa’da ve ligde şampiyonluk kovalıyor. Yetmez diyorsanız Paris’teki olimpiyatlara giden Türk milli takımına en çok sporcu gönderen spor kulübü Fenerbahçe… Kısaca Fenerbahçe’den daha büyük futbol takımları bulabilirsiniz ama spor kulübü bulamazsınız. Gurur duyuyoruz.

Fenerbahçe sporun her dalında uluslararası düzeyde mücadele ederken, birileri de hala Futbol Federasyonunun himayesinde dönüp duruyor. Kendilerini biraz sözünün eri olmaya çağırıyoruz. Bağıra çağıra TFF'yi 'DERHAL' istifaya çağıranlar, TFF’nin olağanüstü kongre toplaması için imza toplanıyor, siz ne bekliyorsunuz? Ben Galatasaray tribünlerinin kendi yönetimini olağanüstü kongre için imza vermeye çağıracağına inanıyorum. Kendileri “Büyükekşi topla ekibini derhal git” demiyorlar mıydı? Bizi olmazsa Beşiktaş tribünlerini örnek alın bari. Bu arada, yabancı VAR hakemi bile ne kadar fark etti gördünüz mü? Bakın bizim lehimize penaltıyı iptal etti, ama biz itiraz etmiyoruz, karar doğruydu. Çünkü biz ayrıcalık değil ADALET istiyoruz. Bu gece de bu isteğimiz ve Fenerbahçeli olmanın gururuyla güzel bir uyku çekeceğiz, gerisini onlar düşünsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi