Baksı Müzesi’nde iki yeni sergi: Zeki Demirkubuz ve Mike Berg aynı tarihte buluşuyor
Baksı Müzesi, 9 Eylül’de iki yeni serginin kapılarını açıyor. Zeki Demirkubuz’un farklı coğrafyalarda çektiği fotoğrafları ile Mike Berg’in geleneksel dokumayı çağdaş sanatla buluşturan kilimleri 30 Ekim’e kadar görülebilecek.
GAZETE PENCERE- Bayburt’taki Baksı Müzesi, sinemacı Zeki Demirkubuz ile ABD’li sanatçı Mike Berg’in iki ayrı sergisine aynı dönemde ev sahipliği yapıyor. 9 Eylül’de açılan sergiler, fotoğraf ve dokuma üzerinden yalnızlık, boşluk, sınırlar ve mekân kavramlarına farklı açılardan yaklaşıyor.
DEMİRKUBUZ’DAN YALNIZLIĞA FOTOĞRAFLA BAKIŞ
Zeki Demirkubuz’un “Hayatta ve Fotoğrafta En İyi Pozu Yalnızlar Verir” başlıklı sergisi, yönetmenin Avrupa, Amerika ve Asya’da çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Demirkubuz’un sinemasındaki içe dönük bakış, bu kez hareketli görüntüler yerine sabit karelere taşınıyor.
Seçkide hazırlanmış sahneler ve dramatik kurgudan çok gözlem öne çıkıyor. İnsanlar, mekânlar ve gündelik yaşamdan ayrıntılar; ışık, çevre ve boşlukla kurdukları ilişki üzerinden izleyiciyle buluşuyor. Baksı’nın dağlar, gökyüzü ve sessizlikle çevrili coğrafyası da fotoğraflardaki yalnızlık duygusunun bir parçasına dönüşüyor.

MİKE BERG GELENEKSEL DOKUMAYI YENİDEN YORUMLUYOR
Mike Berg’in “Innocent of Theory (Kuramdan Arınmış)” sergisi ise tamamen kilimlerden oluşuyor. Sanatçı, geleneksel dokuma sanatını soyut ve çağdaş bir dille yeniden yorumlarken geometrik çizgiler, biçimler ve boşluklar üzerinden iki ve üç boyut arasında değişen görsel algılar yaratıyor.
Berg’in eserlerinde iç ve dış, doluluk ve boşluk, gelenek ve çağdaşlık arasındaki sınırlar sorgulanıyor. Sanatçı, dokuma yüzeyindeki boşluk ve geçişlerle sınırların değişkenliğine dikkat çekiyor.

İKİ SERGİ DE 30 EKİM’E KADAR AÇIK
Baksı Müzesi’nde aynı gün başlayan iki sergi de 30 Ekim 2026’ya kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak:Haber Merkezi