SESİMİZİ DAHA NE KADAR KISACAKSINIZ?

Memleketimiz acı, hüzün ve öfke doluyken bir maç ne kadar keyifle izlenebilir, ne kadar keyifle oynanabilirse öyle bir maçtı işte.

Fenerbahçe 4-0 kazandı ama ne oyun çok keyif verdi ne de bizler çok keyif alacak durumdaydık. Maç 22. dakikada aslında bittiği halde umudumuz Arda yine çok daha sonra girdi oyuna. Keza yeni transfer, 6 milyon euro ödenen sol bekimiz de çok geç katıldı maça. Bu Arda inadı artık ciddi anlamda kabak tadı verdi. Hiçbir açıklaması yok, tek bir mantıklı sebebi olamaz ama yine de Arda hala hak ettiği süreyi alamıyor. Hocaya saygı duyuyoruz demekle bu konu çözülemez. Resmen ortada aleni bir yanlış var ve bunun bir şekilde çözülmesi gerekiyor.

Takımın belki de en yetenekli oyuncusu kenarda oturuyorsa, hak ettiği süreleri alamıyorsa bunu eleştirmek de en büyük hakkımız. Dün akşamki başka bir çok önemli olay ise yayıncı kuruluşun tutumuydu. Biliyorsunuz normalde, küfürlü tezahürat edildiği zaman bu kuruluş yayında taraftarın sesini kısıyor.
Burada da bir problem yok. Lakin dün akşam her ne hikmetse, ‘Hükümet istifa’ sloganlarımızın da sesini kesti. Sebebinin acilen açıklanması lazım. Hükümet istifa demek bir küfür müdür? Hükümet istifa demek ayıp mıdır? Yayıncı kuruluş hangi hakla bu sesi kısar? Bunun yasal dayanağı nedir? Yayıncı kuruluş istediği sesi verip vermeme hakkına nasıl sahip olabilir? Biz taraftar olarak hükümet istifa diyorsak, yayıncı kuruluş da adı gereği bunu yayınlamak zorundadır. Acilen bir açıklama bekliyoruz taraftarlar olarak bu konuya. Sanmasınlar ki bu ses sadece bu maçla kalacak. Böyle giderse yayıncı kuruluş 90 dakikayı sessiz yayınlamak zorunda kalacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi