SIRASI MI FANTEZİNİN HOCA?...

Rotasyon tamam ama fantezi boyutuna vardırmamak lazım. İsmail Kartal böyle bir ortamda Ankaragücü karşısına derin rotasyonlar yaptığı fantastik kupa kadrosuyla çıktı. İlk turlarda alt liglerden rakiplere karşı bu fantezileri yap ama final turlarında olmaz Hoca. 

 

Zaten ilk 11’in bile son haftalarda sallanıyor, sen “can havliyle oynayacağı bilinen” Ankaragücü karşısına kâğıt üzerinde bile dökülen bir kadroyla çıkıyorsun.  Tüm fantezi hakkını Galatasaray’a karşı kullanıp Kazım Can’la çıkan Emre Belözoğlu, senin karşına elindekilerin en iyisiyle çıktı. Bunu görmedin mi?

 

Mesela Osayi’yi sol beke koymanın ne anlamı vardı? Olmadı Mert Müldür’ü kaydırdın, tutmadı Ferdi’yi oyuna aldın, onu sağ açığa kaydırmak zorunda kalınca Jaden’ı aldın. 90 dakikada 4 sol bekle oynadın Hoca farkında mısın?

 

İsmail Yüksek’i kenara alıp Kruniç- Zajc ikilisine orta sahanın merkezini emanet ediyorsun. Zajc bir türlü düzene girememiş, Kruniç’se daha tek bir başarılı maçı yok.  Kruniç’e devre arasında transfer edilirken direkt oynama sözü vermişsiniz anlaşılan. Zajc-Kruniç ikilisi merkezi güzelce teslim ettiler.  

 

Takımın beyni Dzeko, görmüyor musunuz?

 

Fenerbahçe’nin takım bütünlüğü bozuldu, bildiğimiz oyunundan eser kalmadı. Sahanın hiçbir bölümünde baskı yapamadılar, paslaşamadılar, takımın boyu fena uzayınca toplu hücum, toplu defanstan eser kalmadı. 90 dakika rakip ceza sahasına bile giremediler. Dzeko’ya vıdı vıdı edenler, eğer futboldan azıcık anlıyorlarsa bugün gerçeği görmüşlerdir.

Dzeko’nun değeri yokluğunda anlaşılıyor. O yoksa ne orta sahaya hakim olabiliyor Fenerbahçe ne merkezden atak yapabiliyor. Takımın beyni Dzeko, görmüyor musunuz?

 

Adet oldu, Cengiz ilk 5 dakika içinde mutlaka bir gol kaçırıyor, ondan sonra bütün dengeleri bozuluyor, üst üste çalımlar atıp gole gitme sevdasına dalıyor.  Yine öyle oldu, önce Cengiz kaçırdı, sonra 8. Dakikada Syzmanski’nin şutunu kaleci 90’dan çıkardı. Ve 10. dakikada sol bek acemiliği yaşayan Osayi’nin pozisyon hatasında Morutan’ın şutu arkadaşına çarparak yön değiştirince İrfan Can kontrpiyede kaldı. Tamam şanssızlık ama be birader siz de hep böyle şanssız ve şaşkın goller mi yiyeceksiniz. İlk yarının sonlarına doğru ikiye iki bir kontra atakta da ikinci gol geldi. 

 

Sonrası İsmail Kartal’ın hatadan dönme çalışmaları. İkinci yarıya üç değişiklikle çıktı, sonra kalan iki hakkını kullandı ama bu kez şapkadan tavşan çıkmadı. Ne Serdar Dursun erken bir gol atabildi, ne Mert Hakan… Bırakın gol atmayı Fenerbahçe 90 dakika boyunca tek bir pozisyona bile giremedi. İlerde Tadiç dışında top tutacak adam olmayınca nasıl girecekti ki?

 

İsmail Kartal bu maçın her anında her kararında hatalı ama bir büyük hata da devre arasında yapılan transferler. Lincoln, Crespo, Emre Mor gibi isimleri gönderip Kruniç’le Serdar Dursun’u alırsan olacağı bu.  76 dakika hiçbir şey yapmayan Cengiz Ünder’in yerine alacak adam bulamayınca Ferdi Kadıoğlu’nu sol bekten kaydırmak zorunda kalırsın. 

 

Böyle mağlubiyetler normal dönemlerin kayıplarından çok daha fazla can yakıyor. Galatasaray yönetiminin her geçen gün artan küstah saldırganlığına, Federasyonun ve hakem camiasının entrikalarına karşı tüm Fenerbahçe camiası birlikte mücadeleye çağırılırken, böylesi yenilgiler zor hazmediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi