TARAFTAR MI SEYİRCİ Mİ?

Fenerbahçe çeyrek finalde. Futbolu katleden, 90 dakika neredeyse kendi yarı sahasını geçmeyen, çağ dışı bir futbol oynayan rakibini son dakikalarda gelen golle yendi. Bülent Korkmaz’a buradan başarılar diliyorum ve kendisini 2023 yılına ve modern futbola davet ediyorum. Maçın gerisi üst tarafta…Jorge Jesus son haftalarda biraz taraftar güvenini yitirdi. Anlaşılamayan kadro seçimleri, yanlışlarda ısrar ve yaptığı doğrulardan vazgeçerek, taraftarı biraz karamsarlığa itti. Sürekli rotasyonlu kadro gitti her hafta aynı 11’le çıkmaya başladı. Ya da oyuncu özelinde bakalım: dün akşam Rossi’nin kalıp Arda’nın oyundan çıkmasının herhangi bir izahı var mıdır?

Ligimizin gerçekten en iyi orta sahalarından biri Zajc’ı değerlendirememenin, hatta yazılanlar doğruysa sezon sonu göndermenin nasıl bir açıklaması olabilir? İsmail Yüksek son haftalarda nerelerdeydi? Kısacası, bizim yenilikçi hoca yerini oyuncu takıntıları olan bir hocaya mı bıraktı diye korkmuyor değil insan. Jorge Jesus bu garipliklerde ısrar etmeye devam ederse çözümsüz sorunlarla karşı karşıya kalacağız. İşin daha da kötüsü ve gerçekten çok vahimi ise Fenerbahçe taraftarını yitirdi. Bakın sayı olarak demiyorum yine neredeyse her maç stadımız doluyor. Lakin oyunla hiçbir alakası olmayan, neredeyse oyunu izliyorlar mı onu bile sorgulatan, birbirinden bağımsız irili ufaklı taraftar gruplarına bölünenler taraftardan çok tiyatro seyircisi gibi, eskinin cehennemi ise şimdinin tiyatro salonuna dönüştü.

Kahroluyorum açıkçası her maçta. Çok iddialıyım bundan 10 sene öncenin taraftar grubu olsaydı GS Kadıköy’den çıkamazdı. Ki zaten çok uzun yıllar sadece GS değil hiçbir takım çıkamamıştı. Yıllardır başarısız olan takım ve yönetim taraftarı çok kırılgan hale getirdi. Ayrıca localar, lüks ve pahalı kombineler derken taraftar profili de hayli değişti. Bu maçta olduğu gibi sadece galibiyette destek veren bir taraftarın kimseye yararı yok. Ne yapmak lazım nasıl bir çözüm üretmek lazım bilmiyorum ama felaket bir seyirci topluluğu oluştu acilen buna müdahale edilmesi lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi