ÜMİT SEZGİN

Bazen bir büyü yakalarsınız, takımı taşır götürür. Eksiğinizi gediğinizi kapatır, her şey yolunda gider. Sonra bir hatanız büyüyü bozar ve dağılır gidersiniz. Sezonun ilk yarısının sonlarında yakalanan büyüyü, Fenerbahçe devre arasında yaşanan büyük bir şanssızlık ve büyük bir hatayla bozdu. Fred’in yaşadığı sakatlık ne kadar büyük şanssızlıksa, yerini doldurabilecek tek oyuncu Lincoln’ün devre arasında gönderilmesi o kadar büyük hataydı. Üstüne İsmail Kartal da Fred’in yerini Kruniç’le doldurma gibi bir saçmalığı ısrarla sürdürünce Fenerbahçe’nin son maçları rulete döndü.  Bu sezonu da kaybetmek üzere Fenerbahçe.

 

Rize maçının kurtarıcısı Mert Hakan, Syzmanski’nin yerini almıştı ama orta saha merkezi yine iki altı numaraya, İsmail ve Kruniç’e vermişti Hoca. Fenerbahçe bu iki defansif orta saha ile ne ilerde baskı yapabildi ne de hücum devamlılığı sağlayabildi. Bu nedenle Dzeko sık sık orta sahaya, hatta geriye gelmek zorunda kaldı.

Tadiç’in iki kere soldan getirdiği, Mert Hakan’ın yararlanamadığı iki pozisyon dışında kanatların çalıştığını söylemek de zor. Cengiz Ünder yine “keşke yerinde İrfan Can olsaydı” dedirtti. 

 

İkinci yarıya Kruniç’in yerine Mert Hakan’ı çekip, Syzmanski’yi ya da Zajc’ı alarak başlayabilirdi ama aynı kadroyla çıktı İsmail Kartal. Değişiklikleri geç yapmanın bedelini gol yiyerek ödedi İsmail Kartal. Kornerden gelen golle geriye düşer düşmez Kruniç ve Cengiz’i oyundan çıkarıp Serdar ve Syzmanski’yi oyuna aldı. 

Mert Hakan’ın serbest vuruştan attığı mucize gol takımı oyunda tutarken, yorulan Dzeko’nun yerini Batshuayi’nin almasıyla Fenerbahçe hücum devamlılığını yakaladı. 

 

Uzatma dakikalarında VAR kararıyla alınan penaltıyla Batshuayi üç puanı kurtardı. Ancak şurası çok açık Fenerbahçe bu oyunla, İsmail Kartal’ın orta sahadaki kafa karışıklığıyla bu ligi alamaz. Orta sahanın göbeğini düzeltmeli İsmail Hoca. Fred, Zajc ve Mert Hakan’dan birini İsmail’in yanına koymalı. Ayrıca defansın göbeğinde Çağlar Söyüncü ne kadar doğru isim, bu da her hafta daha çok tartışılır hale geldi.   

 

Bu düzeltmeler olmazsa bu sene de şampiyonluk kaçtığı gibi dahası Belçikalılar bu Fenerbahçe’nin içinden geçer, arkalarından baka kalır İsmail Kartal...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi