Domates ve salatalıkla ilgili uyarı! Uzmanlar kimsenin bilmediği gerçeği açıkladı

Domates ve salatalıkla ilgili uyarı! Uzmanlar kimsenin bilmediği gerçeği açıkladı
Uzmanlar, domates ve salatalığın ayrı ayrı tüketilmesi durumunda sindirim sistemi için daha faydalı olabileceğini belirtiyor

Domates ve salatalık birçoğumuzun severek tükettiği sebzelerdir. Ancak, uzmanlar yaptıkları açıklamada bu iki sebzenin birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundular. Yapılan araştırmalara göre, domates ve salatalık birlikte tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilmektedir.

DOMATES VE SALATALIKLA İLGİLİ UYARI

Aydınlık'taki habere göre; Beslenme uzmanlarından kafa karıştıran bir açıklama geldi. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan domates ve salatalığın birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bazı malzemeler salatada beraber kullanılmaya uygun değildir, örneğin domates ve salatalık kombinasyonu gibi. Bu sebzelerin her biri farklı sindirim süresine sahiptir ve malzemeleri bir araya getirmeden önce yediğimiz her gıdanın tam sindirim süresini bilmemiz gerekir.

YAVAŞ YAVAŞ ZEHİRLİYOR


Hızlı ve yavaş sindirime sahip malzemeleri birlikte kullanmak iyi bir fikir değil; çünkü diğeri tamamen sindirildiğinde, daha hafif malzemeler olduğu gibi bağırsaktan geçecektir. Bu, karnınızda, tüm vücudu zehirleyebilecek yiyecek fermantasyonu ile sonuçlanır. Şekerlerin ve nişastaların yavaş sindirimine ve fermantasyonuna neden olur ve yemeğinizin gerektiği gibi keyfine varmanıza izin vermez. Bunun yanı sıra fermantasyon süreci, bağırsak problemlerinin yanı sıra midede gaz, şişkinlik ve ağrıya neden olabilir.

hq720.jpg

SAĞLIK AÇISINDAN ZARARLI


Öte yandan uzmanların uyarıları sadece bununla sınırlı değil. Kavun ve karpuz gibi meyvelerin de birlikte tüketilmemeleri öneriliyor. Yapı bakımından birbirine benzeseler de iki meyvenin aynı anda tüketilmesi sağlık açısından zararlı.

Hatta iki besinin aynı anda tüketilmesi sadece mideye zarar vermiyor aynı zamanda bu iki meyvenin tüm besin değerini de ortadan kaldırmaya neden oluyor.

Posta'da yer alan bir haberde ise; Domatesle ilgili özellikle midesi hassas olanlara da bir uyarı yapıldı.

Aç karnına domates yenilmez


Yemeklerin vazgeçilmezi olan domatesin faydaları kadar zararları da var. Domatesi aç karnına tüketmek mide asit seviyesini arttırır. Bu da gastrite neden olur. Bu yüzden aç karnına domates tüketmek oldukça zararlıdır.

Meyvelere dikkat edin


Turunçgiller, özellikle de portakal ve mandalina gibi meyveler asit açısından zengin meyvelerdir. Bu nedenle bu tür meyvelerin sabah kahvaltısında tüketilmemesi öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar