Ferdi Zeyrek Vakfı’ndan 4 bin 500 sahipsiz hayvan için “Patili Dostlar” dayanışması

Ferdi Zeyrek Vakfı, Manisa Hayvan Yaşam Merkezi’nde yaşayan yaklaşık 4 bin 500 sahipsiz hayvanın yaşam koşullarını iyileştirmek için “Patili Dostlar” dayanışmasını başlattı.

Ferdi Zeyrek Vakfı’ndan 4 bin 500 sahipsiz hayvan için “Patili Dostlar” dayanışması

GAZETE PENCERE- Ferdi Zeyrek Vakfı, Manisa Hayvan Yaşam Merkezi’nde yaşayan yaklaşık 4 bin 500 sahipsiz hayvanın yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla “Patili Dostlar” dayanışmasını başlattı. Şartlı bağış yöntemiyle yürütülecek çalışma kapsamında toplanan gelir doğrudan merkeze aktarılmayacak; ihtiyaç duyulan malzeme ve hizmetler vakıf aracılığıyla temin edilerek merkeze ulaştırılacak.

Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Yunusemre Belediyesi yetkilileri ve hayvan davranışı uzmanı, köpek eğitmeni ve vakfın gönüllü danışmanı Berker Arslan, Manisa Hayvan Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette merkezin fiziki koşulları, bakım ve yaşam alanları ile hayvan refahının artırılması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

MERKEZDE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI PLANLANIYOR

15 Mayıs 2025’te merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in katılımıyla açılan merkezdeki ihtiyaçların belirlenmesi ve iyileştirme çalışmalarının planlı biçimde yürütülmesi için Berker Arslan’ın uzmanlığından yararlanılacak.

Hayvan davranışı uzmanı ve köpek eğitmeni Arslan, yaklaşık 20 yıllık deneyimiyle hayvan davranışlarının bilimsel temelde değerlendirilmesi, sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu ve uygun ailelerle buluşturulması üzerine çalışmalar yürütüyor. Arslan, aile köpeklerinin yanı sıra arama-kurtarma, terapi ve servis köpeklerinin eğitimleri konusunda da çalışmalar gerçekleştiriyor.

Arslan, vakıf aracılığıyla Manisa Hayvan Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalara gönüllü danışman olarak katkı sunacak.

berker-arslan-nurcan-zeyrek-2-1

ÖNCELİK HAYVANLARIN İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ

Merkezde öncelikle hayvanların ihtiyaçlarının doğru biçimde tespit edilmesi hedefleniyor. Bakım, beslenme, sağlık, yaşam alanları ve rehabilitasyon süreçlerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütülecek.

İlerleyen süreçte merkezin insanlarla daha fazla etkileşim kurulan, yaşayan ve ziyaret edilebilir bir alana dönüştürülmesi planlanıyor. Vatandaşların vakit geçirebileceği alanların oluşturulması ve sahiplendirme çalışmalarının güçlendirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

manisa-hayvan-yasam-merkezi-acilisi-4

NURCAN ZEYREK: “İHTİYAÇLARI DOĞRU TESPİT EDECEĞİZ”

Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Manisa Hayvan Yaşam Merkezi’nin hem kendisi hem de Ferdi Zeyrek için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Zeyrek, “Burada yaşayan can dostlarımızın daha sağlıklı, güvenli ve iyi koşullarda hayatlarını sürdürmeleri için yapılabilecek çok şey var. İhtiyaçları doğru tespit ederek, vakfımıza yapılacak şartlı bağışlarla bu ihtiyaçların önem sırasına göre temin edilmesine ve merkeze ulaştırılmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu süreci şeffaf bir biçimde yürütecek ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“PATİLİ DOSTLAR” DAYANIŞMASI BAŞLATILDI

Ferdi Zeyrek Vakfı, sahipsiz hayvanların yaşam hakkının korunması ve daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Patili Dostlar” dayanışmasına destek çağrısında bulundu.

Şartlı bağış yöntemiyle yürütülecek dayanışmada bağışların, merkezde belirlenen ihtiyaçların karşılanması için malzeme ve hizmet alımında kullanılması planlanıyor. Vakıf, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için vatandaşları dayanışmaya katılmaya davet ediyor.

manisa-hayvan-yasam-merkezi-acilisi-1

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar