Büyükekşi'ye açık mektup

Başkan Ali Koç hafta içi açıklama yapacakmış, biz tribünler olarak beklemeden, hemen yapıyoruz açıklamamızı, yazıyoruz mektubumuzu. Fenerbahçemiz eze eze, vura vura, kıra kıra rakip tanımadan, hakemleri de yenerek 7’de 7 yapıyor. Fenerbahçe'nin çocuğu İsmail Kartal Fenerbahçelilerin hayal ettiği takımı eksiksiz bir şekilde sahaya sürüyor. Hayranız, gözlerimiz dolu gururla izliyoruz her maçını. Sen varol Hocam. Ancak Fenerbahçemiz dün rakibini ezdi diye de hakemin rezalet ötesi performansını atlamamak lazım.

Rakip takımda bazı oyuncular her maç kendini yere atıp uluslararası Twitter hesaplarında ülkemizi rezil ederken (isteyenlere dün gece 4 milyona yakın takipçisi olan hesapların yaptığı bir değil iki GS paylaşımının ekran görüntüsünü atabilirim) biz hakemleri de yenmek zorunda kalıyoruz. Sayın Büyükekşi ligin değerini yükseltmek istiyorsa play-off’u falan boş versin, açsın bizim ve rakiplerin maçlarını izlesin ve bu hakem skandallarına bir çözüm bulsun. Ofsaytımsılar, gollerimsiler, yerlerde yuvarlanmalar, Anadolu’da dedikleri gibi “yalandan eşek olmalar”, liste uzuyor da gidiyor. Mesela Premier ligde dün Tottenham-Liverpool maçında net bir hakem hatası ile gol iptal edildi, federasyon hemen çıkıp özür diledi, “tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Siz ise ofsaytımsılardan sonra, “bu ligi bitirtmeyiz” tehditlerinden sonra hiçbir şey yapmadınız. Bu ligin değeri neden yükselsin, bu hakemler ve kararları olduğu sürece bu ligin değeri bir lira dahi artmaz. Geçen hafta da dediğim gibi, bu sene operasyonları bile alt edecek kadar güçlü bir Fenerbahçe var. 3 Temmuz’dan beri biliyoruz; Fenerbahçe hem rakiplerini hem hakemleri hem de bu adaletsiz düzeni yenecek kadar güçlü olmak zorunda. Bu sene de İsmail Hocam sayesinde öyleyiz. O yüzden bu gece sadece rahat değil bir de gururla uyuyoruz. Ama yine de Başkan Büyükekşi, derdiniz gerçekten ligin kalitesini arttırmak ise, korsan yayını falan boş verin. Önce Türk futbolunu bu korsan hakemlerin adaletsiz düzeninden kurtarın. Söylemedi demeyin, böyle giderse sizi de bu düzenin içinde zannedecekler, Allah etmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi