FENERBAHÇE'Yİ NE BEKLİYORMUŞ

“Fenerbahçe’yi Ankara’da farklı şeyler bekliyor”. Rakip takım oyuncusu Taylan Antalyalı maçtan bir gün önce böyle bir laf etti. Belli ki kendisinin malum camiadaki yıllarından beri Fenerbahçe ile bir derdi var. Neyse, kendisinin Ankaragücünde başarılarının devamını diliyoruz.

Gerçi, ne yalan söyleyeyim, ilk yarıda alıştığımız Fenerbahçe’yi göremedik. İyiye çabuk alıştık, her hafta görmek istiyoruz oyunun tümüne hakim olan Fenerbahçeyi. Bu maçın ilk yarısının farklı geçmesinin sebebi orta sahadaki dinamolardan bir tanesinin eksikliğiydi. Ama buna rağmen 2-0’ı yakaladı Fenerbahçe. İlk yarıda Ankaragücü bizi ne kadar zorladıysa da, ikinci yarı alıştığımız Fenerbahçe’ye çok daha yakındık. İkinci yarı Valencia ve Pedro birebirde, net golleri kaçırmasalar fark daha büyük olacaktı.

Bir önemli nokta da Fenerbahçe’nin çok başarılı uyguladığı ofsayt taktiği. Takım neredeyse 25 metrede oynuyor ve ofsayt uygulamasını başarıyla yapıyor. Ama bazen rakip çok ufak farklarla ofsayta düşüyor. İş VAR’a kalınca can sıkıcı oluyor. Hakemlere güvenimiz o kadar zayıf ki, lehimize verdikleri kararlarda bile içimiz rahat etmiyor. Geçenlerde BJK’nin lehine böyle bir VAR hatasıyla rakibinin canını yakmışlardı. Biz istemiyoruz böyle hatalar, böyle hakedilmemiş puanlar.

Söylemedi demeyin böyle giderse bu taraftar Jesus’u göklere çıkarır. Şimdiden tribünde, sosyal medya hesaplarında ‘Jesus benim babam’ diyen çok adam var. Yalnız oynattığı futbolla değil, tribünlerle kurduğu bağla taraftarın gönlünü kazandı Jesus. Kusursuz bir taraftar desteği var. Maçtan sonra yaptığı açıklamada tribünleri Başakşehir maçında Altay’ı alkışlamaya davet etti.

Hay hay, başımız üstünde. Bizim tribün zaten protesto etmemişti Altay’ı, Jesus’u kırmaz uzun uzun da alkışlarız. Seviyoruz Altay’ı da Jesus’u da.

Şimdi sırada Başakşehir maçı var. Hem içerde hem deplasmanda her maç kapalı gişe oynuyoruz, bundan sonra da oynarız. Hatta yetmiyor, bilet bulamayanlar takım otobüsünün yolunda meşalelerle karşılamalar yapıyor. Sık sık yazdığım gibi, biz rahat uyuyoruz kardeşim, gerisini onlar düşünsün.

tribünün muhalefet şerhi

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi