Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

GHEZZAL VE ATİBA DERS VERİYOR

Daha maç başlamadan döküldü adeta Beşiktaş 11’i. Vida, Josef kenara çekildi, kaleci Ersin zorlandı ama oynamayı kabul etti. Sakatlıktan yeni dönen Rosier’in risk alacak kuvveti yoktu. Güven sol kenar Kenan’a emanet idi. Josef’in yerine ise nereye koysan aldırmayan Necip vardı.
İlk tehlikeyi kalesinde yaşasa da Ghezzal sağ çaprazda aldığı topları mükemmel hareketlerle, adeta topa dans ederek ceza sahası içinde sıfıra kadar getirip ortaya bıraktı. Atiba ve Teixeira paslaşmasına son sözü söyleyen Batshuayi oldu ve Beşiktaş’taki 10. golünü filelere yuvarladı.
Sivas Allah için kuvvetli takım. İstikrarlı ekip. İnatçı bir topluluk. Dün gece de öyleydi. Erken gole rağmen, sisteminden de oyunundan da feragat etmedi, değişikliğe gitmedi.
Cofie ve Hakan Aslan ile iki net pozisyonu gole çeviremedi ama bu nasipsizliğe Mustapfa Yatabare son verdi. İyi gelen Sivas kanatlarından Uğur’un ortasına kafayla karşılık veren Yatabare, kaleci Ersin’i ters ayakta yakalamayı başardı. Bu da Yatabare’nin bu sezonki 8. golü oldu. Maç yeniden başladı.
Golün ardından geri dönmeye çalışan Beşiktaş, direkler arası futboluna devam etti. Ghezzal’ın kornerden ortasında Welinton’un kafa vuruşu üst direkte patladı. Ghezzal da direği bir kez nişanladı frikikte. Sadece dün geceye kadar 20 şutu direğe takılan bir takım Beşiktaş, ligin lideri hamdolsun.
İlk yarının sonlarına doğru önce klasik solu, ortanın solu diyenler de var muzipler, kaleyi birkaç kez deneyen Ghezzal muvaffak olamayınca, Umut Meraş’ın harika ortasına tıpkı füzelerinin hızında bir kafa vuruşuyla skoru değiştirdi. İlk yarının öne çıkan üç topçusundan biriydi Ghezzal, diğerleri Montero ve kaleci Ersin idi.
Zira Ersin, mağlup duruma düşen Sivas’ın iki topunu çelmeden soyunma odasına gitmedi.
Ghezzal, müthiş bir futbolcu olduğunu maçın ilk yarısında gösterdi. Yeter ki alan bulabilsin, yeter ki topla buluşabilsin. İpliğin geçemeyeceği iğne deliğinden pasları ve ortaları, bitirici vuruşlarına şimdi kafa golünü de ekledi 29 yaşındaki genç adam.
39 yaşındaki Atiba, sahanın en çok koşan oyuncusuydu düşünün. Sahadaki 21 topçunun değil, sadece tüm genç oyuncuların örnek alması gereken bir isimdi. Atiba, son yıllarda Türkiye’ye gelmiş en büyük profesyonel. Zaman zaman bu satırda okuduğunuz arzumu tekrar dillendireyim. Atiba Hutchinson’un semtimize, Beşiktaş’a gerçekten heykeli dikilmeli.
Sivaslı Henrique, Kayseri’de ortaya koyduğu oyunu Sivas’ta daha da geliştirmiş. Beşiktaş kalesini, beklerini, stoperlerini en çok zorlayan isimdi dün gece.
Sivas, hayli yüklendiği 60’lı dakikalarda beraberliği yeniden yakalaması an meselesiydi. Caner iki pozisyonu da kaçırdı.
Önder Karaveli’nin kredisi bende bitmez ama oyuna müdahaleleri konusunda dün iyi sınav vermedi. “Ben neredeyim, ne yapıyor bu arkadaşlar, neden şut atılıyor, kaledekinin forması neden değişik?” sorularıyla adeta bir ruh gibi gezen Kenan Karaman dururken, Teixeira oyundan alıp Güven Yalçın’ı sahaya sürdü.
Aynı hatayı Çalımbay da yaptı. Rıza Hoca da Kayode’yi oyuna alırken Henrique’yi çıkardı. Kayode oyuna geç bile girdi ama oyundan çıkması gereken Henrique değildi.
Beşiktaş VAR’ın zorlanarak da olsa yardımıyla net penaltıyı Batshuayi’nin ayağından farkı attırdı. Ama yetmedi. Son dönemlerde oyunu tutma, skoru koruma konusunda zorlanan siyah beyazlı ekip Ersin’in gününde olmasıyla galibiyete yürüdü.
Zira 84’te hakem, müthiş bir arayışla penaltı icat edip skoru 2-3’e getirdi. Bundan sonra da iş sadece kaleci Ersin’e kaldı. Ama o da Allah için hakkını verdi ve Beşiktaş uzun bir aradan sonra 2’de 2 yapmayı başardı.
Sivas mağlubiyeti, Beşiktaş da beraberliği hak etmedi. Öyle. Skor aldatmasın.
Neyse sezondan bir maç daha eksildi. Çünkü bu sezon Trabzon hariç herkes için bitsin gitsin sezonu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi