NEREDE ÇUBUKLU RUHU?

Biz tribünler Çubuklu Ruhuyla çıktık maça. Bu yıl çoğu maça aynı ruhla çıktık. Ofansif futbol, alınan iyi sonuçlar ve Cumhuriyet’in 100. Yılında şampiyon olma isteği bizi hep bu ruha taşıdı.

Jesus’un cesur tavrı da bize her zaman destek verdi. Ancak çoğu zaman doğru işler yapan, bizlere unuttuğumuz Fenerbahçe’yi hatırlatan Jorge Jesus, dün akşam bu sezonun en kötü futbolunun oynanmasına sebep oldu. İlk yarıdaki 3’lü defans dizilimi orta sahayı kaybedince, rakip takım oyunda üstünlük kurdu. İkinci yarı 4’lüye dönünce orta sahayı kazandı ama ne yazık ki yetmedi. Geçen sene hem içerde hem de deplasmanda yendiğimiz ezeli rakibimiz bu sefer bizi evimizde yendi. Fenerbahçe dün akşamki maçı da kazanabilirdi aslında birçok pozisyonu boşa harcadı ama aynısı rakip takım için de geçerli. Ligin sonuna çok var, en nihayetinde 3 puan kaybedildi.

İzninizle bir de öz eleştiri yapacağım. Tamam kötü oynadık, kötü bir mağlubiyet aldık ama Fenerbahçe taraftarı, tribünleri de dün akşam çok kötü çok zayıftı. Stad tamamen dolu ama rakip bir gol attıktan sonra hiç bir etki gösteremedi sahaya. Resmen küsen küçük çocuklar gibiydi taraftar. Eskiden olsa, o taraftar 12. oyuncu olur ve beraberlik golünü attırırdı. Son yıllarda gelen başarısızlıklar ne yazık ki taraftarımızın karakterini değiştirdi. Bu 3 puanın telafisi olur da bu tribünler nasıl eskisine dönecek, çok iç karartıcı bir durum açıkcası. Dürüst olmak gerekirse ben mağlubiyete kahrolmadım, dediğim gibi geçen sene biz iki maçı da kazanmıştık. Mühim olan sezon sonu şampiyonluk. Bunu söylemişken, umarım Jorge Jesus gerekli dersleri alır ve bir kez daha bu hataları tekrarlamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi