Şans bir kez de bizi sevsin be!

Şiir gibi oynayan, Avrupa’da, ligde beraberlik bile yaşamamış Fenerbahçe zor iki maç öncesinde 2 stoperi ve orta sahasını ne yazık ki sakatlıklara feda etti. Yetmez gibi stoperlerin yedekleri de sakattı.

Takımdaki 5 stoperin 4’ü maalesef kadroya dahi yazılamadı. Yine maalesef, tek kalan stoper Samet de dün felaket bir performans sergiledi. 3 Golün ikisi direkt olarak onun hatası yüzünden yenildi. Kendisi de zaten oyundan çıkınca, yedek kulübesi yerine soyunma odasına gitti. Aslında, temel problem golden sonra takımın dağılması idi. Uzun zamandır geriye düşmemiş takım geriye düşünce belki de doğaldır bu şaşkınlık. Yetmez gibi bir de İsmail de büyük şanssızlıkla oyundan atıldı. Rakip takım da 3 şutunda 3 gol buldu. Berat aynı noktadan 10 şut atsın birisi kaleyi tutmaz.  İşin doğrusu, dün şans Fenerbahçe’yi sakatlıklarla, oyun içindeki pozisyonlarla hiç ama hiç sevmedi.

Düşünsenize bir takım sadece 3 şut çekiyor ama 3 gol buluyor. Bana göre kimin ne dediğinin önemi yok. Fenerbahçe’de Djiku, Becao ve Fred olsaydı bu maçta güle oynaya kazanırdık. Hatta bu şanssızlıklar olmasa bu eksiklere rağmen alabilirdik, beraberliği bile yakalayabilirdik. Ama şans bizi sevmiyor. Tabi futbolda bunlar var, ama rakibiniz her hafta hakem korumasında maç oynayınca en küçük şanssızlık bile sizi zirveden edebiliyor.

Dert değil geri alırız liderliği. Biz takıma güveniyoruz. Son olarak, maç öncesi Atamızın izinde olduğumuzu net olarak, muazzam bir koreografiyle bir kez daha tüm Türkiye’ye gösterdik. Fenerbahçe düşmanları hiç sevinmeyin, bu maç şansın bize çok nahoş bir oyunuydu. Hakemlerinize de federasyonunuza da fazla güvenmeyin. Bütün Fenerbahçe düşmanlarını bu sene yeneceğiz. Sözümüz olsun, o sevincinizi kursağınızda bırakacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi