“Sen ne kadar ‘HOŞ’ olduğunun farkında mısın?”

Belirli bir tarzın ‘eline düşmeden’ tamamen kafalarına göre takılan bol dinleyicisi bulunan ‘Yaşlı Amca’nın son teklisi ‘Hoş’ dijital platformlardaki yerini aldı. Grup şarkıda yine bildiğimiz gibi bir atmosferde kafaları dumanlamayı beceriyor.
Yaşlı Amca’nın kökeni
10 yıl eskiye kadar gidiyor. Bizim kendileriyle tanışmamız ise 2015 yılında yayınladıkları ‘Sabaha Kadar’ teklileri sayesinde oldu. ‘Değişik isimli gruplar’ arasından listesinde farklı bir yerlere duruyorlardı. Umursamaz şarkı sözleriyle (Kurtar Beni Meyhane gibi efsane şarkıları gibi) müzikleri birleşince rock’n roll’u iliklerimize kadar işlediler. Şu zamana kadar da birkaç şarkısı haricinde bu yoldan kendi bildikleri yoldan hiç şaşmadılar.
10 yıl kısa bir süre gibi görünse de bu süre zarfında yaptıkları çalışmalarla grubu rahatlıkla ‘kendine özgü tarzıyla milyonlarca kişiye ulaşan grup’ kategorisine sokabiliriz. Vokal ve elektro gitarda Artun Özoğlu, elektro gitarda Sarper Sonbay, bas gitarda Hüseyin Yosun, davulda Yağız İpek’ten oluşan Yaşlı Amca son teklisi ‘Hoş’ dijital platformlarda dinleyiciyle buluştu. Söz ve müziği grubun solisti Artun Özoğlu’na ait şarkının mix ve mastering koltuğunda ise Tahsin Güngör oturuyor.
Grup yeni şarkısını şöyle anlatıyor:
“Saf bir duyguyu etiketlemek kendi kendine bozulabilir, bu duyguyu tanımlamak onu hafife alabilir. Bir sevgili belirlemeden çok daha karmaşıktır, duygularımızı her zaman kelimelerle yansıtmak zorunda değiliz.” Dediklerini de yapıyorlar zaten. Artun’un derin vokali, gitarların alçalıp yükselişi şarkıyı insanın kafasında bir bulut haline getiriyor. Az konuşmayı tercih eden bu ‘cool’ abilerle ‘Hoş’u konuştuk. Grubun konser programı da belli olmuş. Onu da ekleyelim. İşte Yaşlı Amca’dan yazlık ‘Hoş’ bir şarkı…
▶ İlk kayıtlarınızın üzerinden yaklaşık 10 yıllık bir süreç geçmiş. Neler hissediyorsunuz?
Zaman neler istediğimizi gösterdi bize. Nice 10 yıllık süreçlere…
▶ Türkiyeli dinleyicinin gözünde nerede durduğunuzu düşünüyorsunuz?
Onu henüz bilemiyoruz.
▶ Bir röportajınızda “Zaman makineniz olsa gitmek istediğiniz üç konser”e verdiğiniz cevaplar çok enteresan. Woodstock 69’dan, Neşet Ertaş Harbiye’ye, Nirvana Unplugged’dan 92 Pinkpop’a kadar geniş bir yelpaze var. Nasıl bir etkileşim bu? Ve müziğinize nasıl yansıyor?
Oradaki örnek tarzların bir yerde buluşması örneğine uygun olmuş. Tam olarak da öyle diyebiliriz, farklı anların insanlarıyız.
▶ ‘Sabaha Kadar’dan itibaren gerek sözlerinizde gerek de sound’unuzda kendini açık ara belli eden bir farklılık söz konusu. Belli bir yerde sabit kalmıyorsunuz. Ya da sınırınız yok diyelim. Biraz kafanıza göre takılıyorsunuz sanırım?
Evet. Değişiyor, değişecektir de mutlaka.
▶ Hoş’ nasıl ortaya çıktı? Hikayesi nedir?
Hikayesi hoş bir kadından ilhamlanıp durup dururken çıktı. Pandeminin ilk başlarında özellikle evden çıkmak daha az mümkünken oldu, pandemide öyle ortaya çıkan şarkılar oldu, yakında çıkartırız gibi duruyor.

Konser programı

14 Temmuz Ankara 6:45 KK
15 Temmuz Eskişehir SPR
24 Temmuz Edirne Trakya Fest
28 Temmuz İstanbul DorockXL
1 Ağustos İstanbul Zorlu Turkcell Sahnesi (-18)
4 Ağustos İstanbul Mask Beach
7 Ağusos Sinop Kuzey Fest
12 Ağustos Antalya Hollystone
13 Ağustos Denizli Hollystone
14 Ağustos Kuşadası Miracle Açıkhava
26 Ağustos İstanbul If Beşiktaş

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Soyer Arşivi