Soylu iktidar medyasının ‘intisaplı’ ifadesinden çok rahatsız olmuş

Gazze savaşı, AYM krizi derken siyasetin renkli kulislerinden uzaklaştık. Bakanların performansları ve eski bakanların yeni ruh hallerine ilişkin çarpıcı iddialar konuşuluyor. Cumhurbaşkanı danışmanları da dikkat çekici. Hatta, sarayda vedalaşılmasına karar verilen bazı danışmanların, ocak ayına kadar izin istediği aktarılıyor.

İÇİŞLERİ HEP GÜNDEM

Önce Cumhuriyetin 100. yılına gösterdiği hassasiyet, ardından 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümüne yönelik duyarlılık, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bir kez daha dikkat çekmesine neden oldu. Atatürk’e hakaret edenlere açılan soruşturmalardaki artışı bakanla ilişkilendirenler var. Ancak, muhalefetin takdirini kazanan bu faaliyetlerin AKP içinde farklı yankıları var.

HESAPLAR BAŞKA

Yerlikaya’nın isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçirilmesini, önünü kesme çabası olarak yorumlayanlar bulunuyor. Bu kulis bilgisinin parti içindeki bazı gruplar tarafından bilinçli olarak yayıldığı söyleniyor. Yerlikaya, İstanbul adaylığı tercihinin olmadığını medyayla bu nedenle paylaşmış. Son karar vericinin Erdoğan olduğunu unutmamak gerekir. Bakanın, “Ben Atatürk ve Cumhuriyet konusunda ezelden beri var olan görüşlerimi dile getiriyorum. Tavrımda hiçbir değişiklik yok” dediği belirtiliyor. Parti içinde, “çok dikkat çekme üzerine gelirler” uyarılarının yapıldığını da aktaralım.

SOYLU’NUN SİTEMİ

Konu, İçişleri Bakanlığı’ndan açılmışken, başlığımıza konu olan eski bakan Süleyman Soylu’ya gelelim. Soylu’nun özellikle iktidar medyasına çok içerlediği iddia ediliyor. Kulis bilgilerine göre, son mafya operasyonlarına ilişkin haberler yapılırken, kendisiyle ‘intisaplı’ ifadesinin kullanılmasından çok rahatsız olmuş Soylu. İntisaplı biliyorsunuz bağlantılı-ilişkili demek.

MEDYA BAĞIMSIZ OMAZSA…

Yıllarca kendisine verilen sınırsız desteği sorgulamayan Soylu, yanlışları ve eksiklerini görmezden gelen iktidar medyasının, bu hızlı tavır değişikliğine kızmış. Her gün söz hakkı verilmeden yerden yere vurulan muhalefet gibi her AKP’li bir gün bunu tadacak anlaşılan. Objektif ve bağımsız olunmayınca, gelen her yeni bakan hak etse de etmese de yüceltilip, giden yok ediliyor. Basın etiğine hiç girmiyorum bile.

ŞİMDİLİK BEKLEMEDE

Soylu, şimdilik İstanbul Milletvekili olmanın gereği dışında bir şey yapmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istese de şansı olmadığını biliyor. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyasette olduğu sürece de bu pozisyonunu koruyacağı, tüm hesaplarını sonrası için yaptığı anlatılıyor.

SÜRE İSTEYEN DANIŞMANLAR

Zaman zaman partinin genel politikalarına ve genel merkeze ters düşen saray danışmanlarının durumu ayrı tartışma konusu. Bir kısmı istifa ettirilerek uzaklaştırılan danışmanlardan birkaçının daha yerinin sallantıda olduğu konuşuluyor. Erdoğan’ın veda etmek istediği bazı danışmanların, ocak ayına kadar süre istediği anlatılıyor. Yeni yılda bir grup danışmana daha veda edilirse şaşırmayız. Ama bunlar, bağımsız hareket ettikleri için parti yönetiminin tepkisini çeken o çok tartışmalı isimler olur mu bilinmez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nuray Babacan Arşivi