Bize uyku haram...

Aylardır yazımı “biz bu akşam rahat uyuyoruz” diye bitiriyordum, maalesef bu akşam bırakın rahat uyumayı, uyuyabilmemiz bile mucize. Çok uzun süre sonra liderliği kaptırdık maalesef bu akşam. Dürüst olmak gerekirse, tribün arkadaşlarımla bile uğruna kavga ettiğim İsmail Kartal puan kaybının en temel ve belki de tek sebebi. Yukardaki beyefendi, stres yönetimi, baskı bilmem ne dese de olay öyle değil. Yaptığı bütün değişiklikler yanlış, İsmail Yüksek'i çıkarmak resmen deli saçmasıydı, sonrasında dönen bir topu bile alamadık.

Dolayısıyla atak sürekliliği yok oldu. E kardeşim, Krunic, Krunic dedin getirttin, bilmem ne kadar büyük oyuncu ama son haftalarda orta sahanın yumuşaklığının tek sebebi. Yarın muhtemelen kadroya yazmayacağın Kent'i hangi hevesle aldın oyuna? Aslında hiç fena da oynamadı, o halde haftalardır bir dakika bile niye şans vermiyorsun? Crespo niye gitti kardeşim, orta sahada adamın kalmadı işte? Lincoln Henrique niye gitti? Ya siz delirdiniz mi? Orta sahada adam yok adam?! Ya kanatlar? King bir var bir yok, e Kent yazmayacaksın kanat yedeğin kim? Emre Mor niye gitti? Hadi diyelim bunları yaptın, Djiku'yu kullansana orta sahada. Mert Müldür yoruldu alsana Jayden'ı oyuna tek bildiğin değişiklik Cengiz çık İsmail gir.

Dzeko'yu da kendi hatanı telafi etmek için aldın oyundan. Dehşet yanlış bir şekilde İsmail Yüksek çıkınca orta saha yok oldu, Krunic maşallah pamuklar içinde temassız oynuyor, durumu düzeltmek için Dzeko'yu çıkarıp orta saha almak durumunda kaldın. Hepsini geçtim hocam, maç sonu açıklaman ne kadar talihsiz ne kadar manasız ya. Etme eyleme, benim hatam de hatamdan ders alacam de daha iyi çalışacağız de, bir özeleştiri yap, bir umut ver... Taraftarın her tepkisini maalesef hak ediyorsun, bütün sosyal medya yangın yeri. Üç cümle ile susturabilirdin ama sanki başka bir maç izlemiş gibi açıklamalar yaptın, resmen yüreğimizi yaktın dün akşam İsmail Kartal… Haftaya da Rize deplasmanı var, durum hiç iç açıcı değil.

Acilen ama çok acilen, kendine gelip bu takımı ayağa kaldırmak senin sorumluluğun, stresmiş baskıymış, ben mi çıkıp toparlayayım takımı? Taraftar zaten bitik, görmedin mi Kadıköy’ü, eskilerin tribünleri ile alakası yok. Yılların birikimi, tribünleri iyi gün taraftarına çevirdi. Baksana Kadıköy’de 9 puan bıraktık. Bundan sonra bütün ipler senin elinde... Dön ve lütfen hatalarını gör, yoksa milyonların hayalleriyle oynarsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi