Boş yapmayın

Aklımız, fikrimiz, yüreğimiz Voleybol Milli Takımımızın kızlarıyla birlikte final maçındaydı. Ebrar Karakurt üzerinden onların moralini bozmaya çalışan bir avuç bozguncuya inat hepimizin yüreği onlarla beraber bloğa çıktı, smaç vurdu. Tüm şampiyon kızlarımızı alnından öpüyor, kutluyoruz. O bozgunculara da tek lafımız var, Ebrar’ın dediği gibi “Boş yapmayın!”

Fenerbahçeli futbolcuların da aklı sanki voleybol maçındaydı. Aslında ideal 11’yle çıktı Fenerbahçe… Sadece sol bekte Ferdi oynar sakat değilse… İdeal stoper ikilisiyle çıkılan maçta hedef yine gol yemeden galip gelmekti ama Ankaragücü ilerde ve orta sahada baskıyla başlayarak bunun kolay olmayacağını ortaya koydu.  Zaman zaman 6-7 oyuncu ile ilerde baskı yaptı Ankaragücü. Fenerbahçe bu baskıya direnip kolay pozisyon vermedi rakibe ama kendisi de pozisyon üretmekte zorlandı. Tadiç’le sol kanattan çıkmaya çalıştı İstanbul’un Sarı Lacivertlileri. Nitekim Osterwolde-Tadiç ikilisinin 40. dakikada soldan taşıdıkları hızlı topta Dzeko, kale önünde öyle bir gol kaçırdı ki akıllara zarar. Kendisi de inanamamıştır.  

Her ne kadar Osterwolde görevini büyük oranda yapsa da Fenerbahçe’nin Ferdi Kadıoğlu’nun hızlı bindirmelerini ve Tadiç’le verkaçlarını çok aradığını söylemek lazım.

İlerde baskı kuramayan Fenerbahçe, hücumda ve savunmada dönen topları alamayınca oyunda bir türlü üstünlük kuramadı. İsmail Yüksek en çok baskı yiyen isimdi. Bu nedenle ilerdeki arkadaşlarına katkı veremeyince özellikle orta saha merkezini ofansif anlamda hiç kullanamadı Fenerbahçe. Osterwolde’nin zaman zaman merkeze doğru içeriye kayması da yeterli olmadı.  İrfan Can Kahveci ise ilk yarının etkisiz isimlerindendi.

Dzeko, ikinci yarıya daha çok orta sahanın merkezine yardıma gelerek başladı, takım da ilerde baskı yapmaya başladı. Bu hamleler takımı biraz daha ileri taşıdı ve üst üste pozisyonlar geldi. Dzeko, 47. Dakikada Tadiç’in getirdiği topta aynı golü bir kere daha kaçırdı ama kendi atamadığı golü Osayi’ye attırdı. Ardından Fenerbahçe ikinci gole birkaç pozisyonda çok yaklaştıysa da sonuç alamadı. 

İsmail Hocanın ilk hamlesi beklendiği gibi Kahveci- Cengiz değişikliği oldu. Ancak Cengiz İsmail Hoca’nın beklediği hiçbir katkıyı veremedi. Aynı şekilde sonradan giren ne  Mert Hakan ne de  

Diğer oyuncular olumlu bir değişiklik yapamadı.  İsmail Yüksek’in ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart sonrasında ise Fenerbahçe skoru koruyarak galibiyeti  aldı.

Şunu da eklemek lazım, bu yıl Ankaragücü ligin en zor deplasmanlarından birisi olacak. Eğer Tolunay Kafkas’ın psikolojisi bozulmazsa Ankaragücü bu kompakt futboluyla başarılı olacaktır. Bugün puan alamadılarsa bunda Becao’nun payı büyük. Brezilyalı aklı ve yeteneğiyle Kim’in yerini dolduracak gibi görünüyor.  

Sonuçta Fenerbahçe haftayı ligin puan kayıpsız tek takımı olarak kapamayı başardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi