İsrail'in Suriye’deki yeni saldırılarının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kentine düzenlediği saldırıları ve baskınları 'en güçlü şekilde' kınadı.
GAZETE PENCERE - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Suriye'deki saldırılarını 'en güçlü şekilde' kınadı.
Yazılı açıklama yayımlayan Bakanlık, İsrail'in saldırılarıyla 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nı aşındırdığını belirtti.
Açıklamada, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğu kaydedildi.
Açıklamanın tamamı şöyle:
"İsrail’in, Suriye’nin Kuneytra vilayetinde sözde 'Sufa 53 hattı' üzerindeki çalışmalarını yeniden başlatarak 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nı aşındırmasını ve Suriye’de yeni oldubittiler yaratmaya yönelik faaliyetlerini en güçlü şekilde kınıyoruz.
İsrail’in bölgede gerilimi tırmandıran yayılmacı politikalarına son vermesi ve işgal ettiği Suriye topraklarından çekilmesi için uluslararası toplumu gecikmeksizin etkili ve kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz.
Türkiye, Suriye’nin egemenliği, siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne desteğini kararlılıkla sürdürecek; bölge ülkeleriyle birlikte bu doğrultuda gerekli adımları atmaya devam edecektir."
NE OLMUŞTU?
İsrail ordusuna bağlı kuvvetlerin, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kentine saldırılar düzenlediği, ilçeye bağlı bir köye girdiği ve bazı evlerde arama yaptığı bildirilmişti. Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'nin haberine göre, İsrail askerleri Kuneytra'ya bağlı El-Asbah köyüne baskın düzenleyerek buradaki evlerde arama ve incelemelerde bulundu. Söz konusu baskınların, İsrail ordusunun bölgedeki "Sufa 53 Hattı" olarak bilinen alanın yakınlarında kazı çalışmalarına yeniden başlamasının ardından gerçekleştiği kaydedildi.
Kaynak:Haber Merkezi