Fener aynı ama "fark" yok

Son maçlarda attığımız farklardan sonra artık bizi böyle az gollü galibiyetler kesmiyor. Dün de neredeyse aynı oyunu oynadık ama kaçan penaltı ve pozisyonlardan dolayı maç sıkıntıya girdi. Erken bir gol gelse, penaltı kaçmasa yine en az üç çekerdik.

İrfan Can maçın kahramanı oldu attığı golle. Sene başında yuhalanan İrfan Can belki de hayatının en iyi futbolunu oynuyor. Bunda en büyük etkenlerden biri de İsmail Hoca, hakkını vermek lazım. İki tane de çok büyük transfer yaptık bu arada kaşla göz arasında. Bonucci bugün tribünlere “takıma bir baba topçu daha geldi” dedirtti, umarım hep öyle gider. Ama ricamız yeni gelen topçulara birileri üçlü çektirmeyi acilen öğretsin, vakit kaybetmeyelim. Takımdaki arkadaşlık ise göz dolduracak seviyede. Mert Müldür’ü de bugün çok beğendim unutmadan. Vallahi sayfalarca bizim takımı övebilirim. Ama sadece şunu söylemek istiyorum, Fenerbahçe 2.68 puan ortalaması yakalamış durumda.

Türkiye liginde normalde 2.2 puan ortalaması şampiyon olmaya yetebiliyor. Bu aslında inanılmaz bir başarı ama ne hikmetse rakiple puan farkı hala çok açılmadı. Sahi rakip demişken, en son maçlarından sonra hocaları Okan Buruk, Sivas’ın Hocası Bülent Uygun’u 5’li defans yapıyor diye eleştirmişti. Yahu dün akşam, Sumudica neredeyse 10 defans ile oynadı, İsmail Kartal tek kelime etmedi. Yorum okuyucunun olsun. Fakat bunlar bir yana, takımda da bir penaltı talihsizliğidir gidiyor. Bu kadar penaltı kaçırmak, şampiyon adayı için bir risk. Buna acilen bir çözüm bulunması lazım. Yine de her zaman söylediğim gibi, biz bu akşam çok rahat uyuyoruz, gerisini onlar düşünsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi