Ali Mahir Başarır: 'Kan örneği alacaksan uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektiren bakanından al'
(DENİZLİ) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Sanatçıların sabah 06.00'da uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alındığı" yönündeki ifadeleriyle dikkat çekti ve "Son altı yılda bir uyuşturucu baronu yakalamayı başarabildik mi? Eğer bir kan örneği alacaksan, geçen dönem bakanlık görevinde bulunup uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektiren o bakandan al" şeklinde konuştu.
CHP'nin 39. Olağan Denizli İl Kongresi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmeye başlandı.
Mevcut il başkanı Osman Horzum'un tek aday olarak yer aldığı kongreye ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aylin Nazlıaka ve Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı'nın yanı sıra ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katılım gösterdi.
Kongreye toplamda 638 delege iştirak ederken, Divan Başkanlığı'na Ali Mahir Başarır seçildi.
"O gün Şortla gezenler 48 yıl sonra CHP'yi Türkiye'nin birinci partisi yaptı"
Divan Başkanı olarak yaptığı açılış konuşmasında, kongreyi oldukça zor bir dönem içinde gerçekleştirdiklerini belirten Başarır, yalnızca bir il başkanı ve il yönetimi değil, aynı zamanda daha fazlasını seçtiklerini vurguladı. Başarır, "Bu süreç, partimizin geleceği için son derece kritik" diyerek, şu ifadeleri kullandı:
"O seçimde CHP'yi Denizli'de açık ara birinci yapacak kadroları seçiyoruz. Cumhurbaşkanlığında en az yüzde 60-65 oy alacak kadroları seçiyoruz. Zor bir dönem. Maalesef ki harici ve dahili saldırılar altındayız. Genç arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Ama öyle şeyler duyuyoruz ve görüyoruz ki üzülüyorum. İl başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış bir tipleme çıkıyor "Bunlar damalı donla" diyor. Ben don diyemiyorum. Şort diyeyim. Şortla gezmek ayıp değil. Ben şortla gezerken anamın kucağında Bülent Ecevit dinliyordum. Şortla gezmek ayıp değil. O gün şortla gezenler 48 yıl sonra CHP'yi Türkiye'nin birinci partisi yaptı. Genel Sekreterlik yapmış, milletvekilliği yapmış bir arkadaşımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul'a kayyum olmayı kabul etti. Utanç duydum. Biz iki gün boyunca milletvekili arkadaşlarımızla direndik. Biz yenilmedik. Biz direndik. Kim yenildi? AK Parti yargısıyla Gürsel Tekin yenildi."
"Melih Gökçek Bir gün bile yargılanmadı"
Başarır, partisinin bazı belediye başkanlarının şu an tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, bu durumun hassasiyetine işaret etti ve "Bu, demokrasiye karşı işlenmiş bir suçtur" dedi.
"6 yıldır Bir baron yakalanabildi mi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitap eden Başarır, sanatçıların gözaltına alınma sürecini anımsatarak; "Bu durum kabul edilemez ve adalet sistemimize güveni zedeler" ifadelerini kullandı.
"Bizi suçlayan Cumhurbaşkanı birkaç şey soracağım... Biz suçluyuz, öyle mi? Sen değil misin KKM adı altında 2,5 trilyon lirayı bir avuç kodamana dağıttın? 2025 bütçesinin yüzde 20'si bizim paramız. Sen değil misin bu ülkede mazlumların, halkın 1,9 trilyonunu bir avuç tefeciye verdin? Bütçenin yüzde 15'i... Sen değil misin bu ülkenin köprüsünü, yolunu, havaalanını bir avuç zengine verip Denizli halkından geçmediğin yolun parasını alan? Ben mi suçluyum yoksa bütçemizin yüzde 60'ını faizciye, tefeciye veren Recep Tayyip Erdoğan mı suçlu? Bugün benim ülkemde bin 270 çocuk cinayet suçuna karışmış, 3 milyon 200 bin evladımız okula gitmiyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan ben mi suçluyum, sen mi suçlusun? Bu ülkede sokak ortasında avukatlar, akademisyenler öldürülüyor. Çeteler kol geziyor. Ama sen 6 bin polisi benim İstanbul İl Başkanlığıma gönderiyorsun. Sana tweet atanları yargılıyorsun, tutukluyorsun. Ama avukata, siyasetçilere kurşun atanları tutuklayamıyorsun. Yazıklar olsun. Bu ülkenin sanatçıları sabah 06.00'da gözaltına alınıyor, uyuşturucu madde kullanmaktan. O saatte sanatçılan alıyorsun, kan örneklerini alıp bırakıyorsun. 6 yıldır bir baron yakalanabildi mi peki? O sanatçılar güya bize yakınmış. Sanatçının siyaseti olmaz. Sen o sanatçıları küçük düşürdün. Onlar zaten çağırsan kan örneği verir. Ama bir kan örneği alacaksan geçen dönem bakanlık yapıp uyuşturucu baronlarıyla resim veren o bakandan al."
"Sokak Sokak geziyorum, kimse bize butlan demiyor"
CHP'nin yaklaşan kurultayına dair "mutlak butlan" davasına da değinen Başarır, "Partimizin içindeki demokrasiyi asla sekteye uğratmaya çalışmayacaksınız" diye ekledi.
"Biz bitmeyiz, Bizi bitiremezler"
İktidina yönelik tutuklamalar üzerinden seslenen Başarır, şunları ifade etti:
"Her yerde "Aman size bir şey olmasın, aman genel başkanımız tutuklanmasın. Aman kendinizi koruyun" diye yanımıza geliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan şunu bilsin. Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanları cezaevinde. Yarın biz de girebiliriz. Hiç sıkıntı değil. Ama Recep Tayyip Erdoğan şunu hesaplayamıyor. Biz bitmeyiz, eğilmeyiz, korkmayız. Ekrem Bey'i tutuklasalar Özgür Özel var. Onu tutuklasalar ben varım. Beni tutuklasalar Kemaller var. Biz bitmeyiz, bizi bitiremezler. Biz bu ülke için, çocuklarımız, geleceğimiz için yeraltındaki kıymetli madenlerimizin Amerika'ya satılmaması için direneceğiz. Bu salondan o kadar güçlü çıkacağız ki ayak seslerimiz Denizli'den Beştepe'ye gidecek."
Kaynak:ANKA