Diyarbakır'da ağaç katliamı: 120 ağaç kesildi
(DİYARBAKIR) -Diyarbakır'da, Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kente yeşil alan sağlamak amacıyla ektiği 120 ağaç, kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından kesildi.
Geçen yıl Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Talaytepe Mahallesi'nde 51 bin metrekarelik boş bir araziye ağaç dikti. Fakat geçtiğimiz günlerde 7-10 yaşındaki 120 ağaç, yine kimliği belirsiz şahıslar tarafından kesilerek yerinden söküldü.
Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Nazlıer, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları belirtti:
"Kente yeni bir yeşil alan kazandırılması için 2024 yılında bu alana çok sayıda ağaç dikimi yaptık. Yıl boyunca bu ağaçların yeşermesi için sulama ve bakımları rutin bir şekilde yapıldı. Daha yeşil bir kent için çaba harcıyoruz ancak birileri gelip 120 ağacı keserek, yerinden sökerek ağaç katliamı yapmıştır. Bu ağaç katliamını gerçekleştirenlerin cezalandırılması ve teşhir edilmesi için gerekli işlemleri başlatacağız."
Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu durumu en kısa sürede telafi etmek için alana yeni ağaçlar dikeceklerini açıkladı.
Kaynak:ANKA