Mansur Yavaş’tan konser soruşturması açıklaması: “İzne gerek yok, ifadeye hazırım”

Mansur Yavaş’tan konser soruşturması açıklaması: “İzne gerek yok, ifadeye hazırım”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konser soruşturması kapsamında kendisi hakkında soruşturma izni talep etmesine tepki göstererek, “İzne gerek yok, çağırırlarsa ifadeye vermeye hazırım” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen konser soruşturmasında dikkat çeken bir adım attı. Savcılık, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” suçlarından soruşturma yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin talep etti.

Mansur Yavaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, izin alınmasına gerek olmadığını belirterek, çağırılırsa gönüllü olarak ifadeye verebileceklerini söyledi. Yavaş, “Görev sürem boyunca her adımımı hukukun evrensel ilkeleri, demokratik değerler ve kamu vicdanı doğrultusunda attım. Ankara halkının bir kuruşunun, bir imzasının hesabını vermekten hiçbir zaman çekinmedim. Hiçbir iddia, hiçbir girişim şerefime ve itibarımıza gölge düşüremez. Çünkü doğruyu yaptım. Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır” dedi.

Başkan Yavaş, sürecin siyasallaştığını ve çifte standart uygulandığını savunarak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkımızda denetim görevimizi yeterince yapmadığımız gerekçesiyle soruşturma izni talebinde bulunması, adaletin terazisini şaşırtmak isteyenlerin çabasıdır. Kapımız devlete ve adalete sonuna kadar açıktır. Ama unutmayın; adalet, sandıkta olduğu kadar güvenle yaşanmalıdır. Adaleti siyasetin malzemesi yapmayın. Biz hesap vermekten korkmayız; zor olan kirli kapıların önüne gitmektir” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere soruşturma kapsamında ABB’de 32 konser hizmet alımında, idarenin 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı öne sürülmüştü. 23 Eylül’de eski belediye bürokratları ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma tamamlanarak, 5’i tutuklu 14 kişi hakkında “nitelikli zimmet” suçlamalarından 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı ve Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar