Nejat İşler’e kafa atan muhabir işten çıkartıldı: Magazin muhabirleri açıklama yaptı
Oyuncu Nejat İşler ile mekan çıkışında yaşadığı tartışma sırasında kendisine küfredilmesine sinirlenerek oyuncuya kafa atan Tarık Eker, çalıştığı kanal olan Beyaz TV tarafından işten çıkarıldı. Olayın kamuoyuna yansıması üzerine Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), muhabirin tavrını ve olayı kışkırtan davranışları şiddetle kınayan bir açıklama yayımladı.
Mekân çıkışında muhabirlerin ısrarlı sorularına maruz kalan Nejat İşler'in sinirlenerek küfrettiği anlar kameralara yansıdı. Bunun üzerine gazeteci Tarık Eker, İşler'e kafa atarak fiziksel şiddete başvurdu.
Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarık Eker, Nejat İşler'in hem kendisine hem de kızına küfrettiğini iddia ederek, bu nedenle sinirlerine hakim olamadığını ve söz konusu tepkiyi verdiğini söyledi. Eker, bu açıklamada aynı zamanda özür diledi.
Yaşanan bu gelişme sonrasında Beyaz TV, muhabir Tarık Eker ile yollarını ayırdı. Eker, sosyal medya hesabındaki "Beyaz Magazin" ibaresini ve programla ilgili görselleri kaldırdı.
MGD'den "Taciz ve Etik Dışı Davranış" Tepkisi
Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), yaşanan olayın ardından yazılı bir açıklama yaparak meslek etiği dışına çıkan bu davranışları sert bir dille eleştirdi:
MGD, "Basın mesleğinin onurunu zedeleyen, taciz boyutuna varan ısrarcı tavırlar; gazetecilik mesleğiyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.
Açıklamada, "Gazeteci her koşulda muhatabının iradesine saygı göstermelidir" vurgusu yapıldı.
MGD, muhabirin tutumunun tüm camiayı zan altında bıraktığını belirtirken, Nejat İşler'in sinirlenerek kullandığı küfürlü dil ve şiddete varan anları da kabul edilemez bularak kınadı.
Olayı kayda alıp sosyal medyada servis eden diğer muhabirlerin yaklaşımının da "düşündürücü" olduğu belirtildi.
MGD, meslektaşları bu etik dışı davranışların tüm camiaya mal edilmesini kabul etmediklerini ve mesleğin saygınlığını korumak adına sorumlu ve etik habercilikten yana tavırlarını sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdu.
Kaynak:Haber Merkezi