"Soğuk Savaş" davasında ilk duruşma: Tutukluluğa devam kararı
"Soğuk Savaş" adlı YouTube kanalında yaptıkları bir şaka nedeniyle tutuklanan program sunucusu Boğaç Soydemir ve programa konuk olan Enes Akgündüz’ün yargılandığı davanın ilk duruşması hızla tamamlandı. Mahkeme, jet hızıyla ilerleyen yargılama sürecinin ilk duruşmasında Soydemir ve Akgündüz'ün tahliye talebini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, iddianamesi bir günde hazırlanan davanın ilk duruşması, tutuklamadan sadece bir hafta sonra, 1 Ekim günü yapıldı.
Soydemir ve Akgündüz hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla başlatılan süreç şu şekilde ilerledi:
22 Eylül: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı ve Soydemir ile Akgündüz hakkında gözaltı kararı verildi.
23 Eylül: Her iki isim de savcılık ifadelerinin ardından "basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklandı.
1 Ekim: Tutukluluklarının devamına hükmedilen ilk duruşma görüldü.
Kaynak:Haber Merkezi