Suat Kılıç: Ünsal Ban göz göre göre yurt dışına kaçırıldı

Suat Kılıç: Ünsal Ban göz göre göre yurt dışına kaçırıldı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Ünsal Ban'ın kaçmasına göz yumulduğunu belirterek, adaletin sağlanmadığını vurguladı.

Haber: Tacettin DURMUŞ

(KARS) -Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "İki defa Fethiye'den kaçmaya çalışan Ünsal Ban'ı tutuklu yargılarken devam etseydiniz. Belediye başkanlarının kaçma olasılığı var ama borsa manipülasyoncusu Ünsal Ban'ın kaçma ihtimali yok değil mi? İşte gözlerinizin önünde kaçtı. Kaçmayacak olanları tutuklayıp yargılarken, kaçmaya teşebbüs edenleri tutuksuz yargılamak adalet anlayışına uygun değil" ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç, partisinin Kars İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında bu konuyla ilgili şunları belirtti:

"Dikkat çekmek istediğim bir konu var. Eski rektör, eski profesör, eski doktor, borsacı Ünsal Ban konusu. Unvanlara bakar mısınız? Eski rektör, profesör doktor, borsacı. Bir dönem hükümet tarafından Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış. Türkiye'de seçilmiş belediye başkanları bile tutuklu yargılanırken, Ünsal Ban'ın elini kolunu sallayarak Türkiye'den kaçmış olması kabul edilir zaaf değildir. Daha önce iki defa kaçmaya çalışırken yakalanmasına karşın, hakkında tutuklama kararı verilmedi. Adeta kaçmadı, kaçırıldı. İktidar sözcüleri "gerekirse kırmızı bülten çıkarırız" diyorlar. Biz de buna gülüp geçiyoruz. "Gerekirse kırmızı bülten çıkarırız" diyeceğinize iki defa Fethiye'den kaçmaya çalışan Ünsal Ban'ı tutuklu yargılamaya devam etseydiniz. Belediye başkanlarının kaçma şüphesi var ama borsa manipülasyoncusu Ünsal Ban'ın kaçma şüphesi yok öyle mi? İşte kaçtı gözünüz aydın. Kaçmayacak olanları tutukluyor, yargılıyorken kaçmaya teşebbüs edenleri tutuksuz yargılamak adalet değildir. İktidar mahallesine hatırlatıyorum; biliyorum kızacaklar ama doğruya doğru yanlışa yanlış dediğimiz için kızacaklar. Sadece doğruya doğru dememizi, yanlışlarını hiç zikretmememizi istiyorlar biliyorum ama kızacaklar. Kaçmayacak kaçamayacak durumdaki seçilmiş belediye başkanlarını tutuklu yargılarken iki sefer kaçmaya teşebbüs etmiş Ünsal Ban'ı göz göre göre kaçırmak, tutkusuz yargılamak adalet değildir. Dilin kemiği yok. Adalet hepimize lazım. Ben Kars'tan söylüyorum, siz de inşallah Ankara'dan duyar ve anlarsınız."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar