JESUS’UN BOĞAZINA BİR DÜĞÜM DAHA..

Hiç gol yemeyen Konya ile ligde 17 gol atan Fenerbahçe’nin karşılaşması futbol adına ilginç olmaya adaydı. Ancak bir gün önce oynanan Trabzon-Galatasaray maçı kadar futboldan uzak ve sıkıcıydı. İkinci yarı ise Fenerbahçeliler için azaptı. Jesus’un geldiği günden bu yana en kötü futbolunu oynadı Fenerbahçe.

Jesus, Kiev maçı için şanssızlıklardan yakınarak boğazımda düğüm demişti ama bu maç için aynı şeyleri söyleyemez. Her maç farklı 11 tercihi bir yana başta Arao olmak üzere kimi oyuncularda ısrar etmesi tartışılır.

Maça daha etkili başlayan Konya oldu. Fenerbahçe’ye önde baskı fırsatı vermeyen Konya kanatları da kilitlemeyi başardı. Valencia’nın 22. dakikada bir itişme pozisyonunda gördüğü kırmızı kart ağır olmakla birlikte Fenerbahçe’nin işini daha da zorlaştırdı.

Jesus çok az hocanın yapacağı cesur bir hamleyle on kişi kalan takımında sakatlanan Lemos’un yerine Serdar Dursun’u alarak 4-4-1’e döndü. Bu kapanmayacağız mesajıydı ama bu hamle de Fenerbahçe’yi toparlamaya yetmedi. Ne tempo yakalanabildi, ne ofansif hareketlilik sağlanabildi.

İlk yarı her iki takım da doğru dürüst pozisyon bulamadan tamamlandı. Fenerbahçe’de Emre Mor ve Rossi en pasif oldukları oyunu sergilerken, Arao ve Lincoln de aksayan isimler arasındaydı.

Jesus çok doğru bir hareketle ikinci yarıya Emre Mor ve Lincoln’ün yerine İrfan Can ile Osayi’yi alarak başladı.

54 dakikada Kırmızı kart görme sırası kurduğu tuzakla Valencia’yı attıran Konyasporlu Adil’e geldi. Valencia’yı attırdığı pozisyonda sarı kart gören Adil bir kontratakta Osayi’yi düşürmek zorunda kalınca ikinci sarıdan atıldı.

Konyasporlu oyuncuların buldukları her fırsatta, hatta bulamadıkları fırsatlarda bile kendilerini yere atıp faul ve kart beklemeleri futbolumuzun temel hastalıklarından biri. Bu hastalığın bulaşmadığı takım yok gibi. Hakemlerin buna göz yummaması ve gerektiğinde hakem aldatmaya yönelik hareketten kartlarını kullanmaları gerekiyor.

Konyanın eksilmesiyle oyun dengeye gelirken, Fenerbahçe’de aksayan Arao geriden oyun kuramadığı gibi orta saha hakimiyetine de katkı veremedi. Ancak Jesus’un çıkardığı isim Zajc oldu.

Sol kanattan hızlı gelişen bir atakta Konya golü bulunca Fenerbahçe için maç adeta bitti. Beraberlik için pozisyon üretemeyen Fenerbahçe serbest vuruşları bile kullanırken üst üste hatalar yaptı. Oyuncuların birbirleriyle didişmeleri ise hayra alamet olmasa gerek.

Jesus’un bu mağlubiyet üzerine hayli düşünmesi lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi