Candan Yıldız

Candan Yıldız

Gelecek Partisi'nden istifa eden Nihal Olçok: Fettah Tamince'yi eleştirince ummadığım yerden ses geldi

Gelecek Partisi'nin kurucularından olan Nihal Olçok hem Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nu hem de Denizli Milletvekili, bir dönem Emine Erdoğan'ın da danışmanlığı yapmış Sema Silkin Ün'ü etiketleyerek istifa ettiğini duyurdu. Olçok'un istifasının nedeni 15 Temmuz'la ilgili yaşadığı duygusal kırılma.

15 Temmuz' günü Boğaziçi Köprüsü'nde, boşandığı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok darbe girişiminin sıkı takipçilerinden biri oldu.

Hep sorular sordu darbe girişimi ve dava süreçleriyle ilgili.

Erol Olçok'un bir keskin nişancı tarafından tek kurşunla hedef alınarak, Abdullah’ın da yaşananlara tanıklık ettiği için yine bilinçli olarak iki kurşunla öldürüldüğünü ısrarla dile getirdi.

Erol Olçok'u o gece arayan telefon numaralarından birinin silindiğini aktardı.

Olçok'un 'siyasete girmesini tetikleyen' şey de bu sorularıydı. Bu nedenle Gelecek Partisi'nin kurucusu oldu.

Kurucusu olduğu partiden 4 yıl sonra istifa eden Nihal Olçok'un Sema Silkin Ün'ü etiketlemesi dikkat çekiciydi. "Sema Silkin Ün'ü neden etiketlediğini" sorduğumda, FETÖ iddiasıyla yargılanan, sonrasında beraat eden, Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince'ye Twitter hesabından "Duydum ki otelinde şehit ailelerinin konaklamalarına kota getirmişsin. Talimatı FETÖ’den mi aldın ? Aslına mı dönüyorsun ?" diye sorduğunu, sorusuna "ummadığı yerden ses geldiğini" söyledi.

"O helva onların evinde pişmedi"

Ummadığı yer, Sema Silkin Ün'dü...

Zira Fettah Tamince, 15 Temmuz Şehitleri Derneği üyelerini son üç yıldır sezon dışı bir tarihte otelinde misafir ediyor ama nedense bu yıl 'kota' getiriyor.

Buna tepki duyan ve o tweeti paylaşan Olçok " 15 Temmuz'dan sonra o otelde kalmadım, kalmam da... Ben dış politika, ekonomi konularında konuşmuyorum. Bildiğim ve canımın yandığı yerden sorular soruyorum, konuşuyorum. Beni arayan Sema Silkin Ün'le aynı duygu birliğimiz yokmuş. O helva onların evinde pişmedi. İstifa etmemin nedeni kalbi" dedi.

Sema Silkin Ün, Fettah Tamince'yle ilgili tweetinden sonra aradığı Nihal Olçok'a "Hala geçmedi mi?" diye soruyor. O soru Olçok'u duygu olarak da partiden koparıyor.

Olçok "15 Temmuz tam aydınlatıldığında Dilan Polatlar da aydınlanır. Bu olaylar 15 Temmuz'un bugüne yansıması. FETÖ'den kalan paralar uçmadı ya!" sözleriyle de yargı, siyaset ve bürokrasideki çürümeye işaret etti.

Olçok'u istifasıyla ilgili Ahmet Davutoğlu da aramamış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Candan Yıldız Arşivi