O ŞİMDİ LİDER…

Nihayet Fenerbahçe’yi zorlu bir takım karşısında görebildik. Adana Demirspor 90 dakika boyunca hırslı ve kuvvetli futboluyla maça asıldı. Böyle bir takım karşısında alınan 4 gollü galibiyet son derece değerli ve umut verici.

Artık sıkça değişen kadroya alışıyor, hatta benimsiyoruz. Sarı lacivertliler ofansif bir kadroyla çıkıp, çift forvetle sahada yerini alınca pek de itiraz gelmiyor. Hocaya da güven artıyor.

Yine 4-1-3-2 dizilişiyle çıktı sahaya Fenerbahçe ve King’in sakatlığında Valencia’nın eşlikçisi Serdar Dursun’du.

Adana Demirspor’da Belhanda, N’Diaye ve Onyekuru Fenerbahçe ile sarı kırmızılı günlerinden kalan hesapları olan isimlerdi. Onların da katkısıyla çarpıcı olan Adana Demirsporun hırsı, isteği ve sert futboluydu.

Dün Beşiktaş’tan 6 gol yerken sadece seyreden Karagümrüklü oyuncular umarım Adana Demirspor’un dün akşamki mücadelesini izler.

Maç Fenerbahçe’nin ilerde yoğun baskısıyla başladı. Valencia daha ilk dakikadan itibaren rakip yarı sahanın her tarafındaydı. Geriden hızlı ve uzun toplarla çıkan Fenerbahçe oyuna hakim oldu. Nitekim bu baskı penaltıyla atılan golü getirdi. Valencia kazandırdığı penaltıyı çok şık bir vuruşla gole çevirdi.

Sonrasında Adana Demirspor hırslı futbolunu sergilemeye başladı. Zaman zaman sertliğe de başvuran Adanalılar Fenerbahçe’nin sağlam duran defansını aşıp pozisyon üretmekte çok başarılı olamadı.

Savunmada hata yapmamaya özen gösteren Fenerbahçe, ilerde yaptığı baskıyla rakibi hataya zorlarken, kapılan toplarla pozisyonlar üretti. Nitekim Valencia, Serdar Dursun’un kapıp verdiği topla ikinci golü atmayı başardı.

İkinci yarı da yine Serdar Dursun’un kaptığı topla başladı. Emre Mor golü atamadı ama hemen ardından gelen topta Zajc üçüncü golü attı. Serdar bir on numara gibi
ilerde top tuttu, ara paslar attı, defans arkasına adam kaçırdı.

Üçüncü golden sonra Adana Demirspor ilerde baskısını sertleştirince Fenerbahçe’nin savunma zaafları ortaya çıktı. Lemos ve Luan Perez üst üste hatalar yaparken, Ferdi sol kanadı çok etkili kullanmaya başlayan Onyekuru karşısında zorlandı. Arao’nun iki stoper arasına girmemesi Adana’ya beklediği pozisyonları verdi. Jesus yenilen iki golden sonra yaptığı değişikliklerle orta sahayı tutmayı başarınca dördüncü golü kolay buldu Fenerbahçe.

Ofansif futbol konusunda her maç bir adım daha ileri giden Fenerbahçe, savunma zaaflarını çözemezse, bu maçta olduğu gibi zaman zaman zor anlar yaşar. Yeni alınan futbolcuların adaptasyon süreci devam ediyor ama görünen o ki kimi yeni futbolcular bir süre sonra yedek kulübesinin müdavimleri arasına girecek.

Adana Demirspor yönetimine de bir uyarı, futbolunuz güzel, hırsınız, isteğiniz iyi ama lütfen tribünlerle didişen, rakip taraftarı provoke eden oyuncularınıza izin vermeyin, hoş görmeyin. O işin sonu tatsız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi