Türkiye ‘yaz sahnesinin’ yabancı konukları

“Oysa çok değil, 10 yıl öncesine kadar Sonisphere senin, Rock’n Coke benim geziyor, festivallerden festival beğeniyorduk. Iron Maiden ile Alice Cooper bir arada İstanbul’a geliyor; Metallica, Megadeth, Slayer ve Anthrax’lı “The Big Four” konseriyle heavy metalin şahikasına tanıklık ediyorduk. Manowar’ın “uvertür” olarak sahneye çıktığı bir Türkiye...” Bu satırlar Memetcan Demiray’ın 12 Haziran Pazar günü Gazete Pencere Pazar Eki’nde, İBB’nin Festival Park Kadıköy’de düzenlediği müzik festivaliyle ilgili izlenimlerini yazdığı ‘İBB Kanatlandırır mı?’ yazısından. Evet, bir dönem “Acaba AC/DC bu sene gelir mi?”, “Abi, Radiohead kesin diyorlar!” gibi tartışıldı bu ülkede. Sonra pandemisiydi, etkinlik yasağıydı derken dünya devlerini izleme şansının artık tamamen rafa kalktığını düşünmeye başlamıştık. Yine de enseyi karartmamak lazım. Eskisi gibi coşar mıyız ya da ayağımıza kadar gelen efsaneler bizi coşturmaya ne kadar heveslidir bilmem ama biz yine de Türkiyeli müzikseverleri ziyarete gelecek üstatların bir listesini çıkardık. Fena da görünmüyor aslında!

TOM ODELL

Brit Award sahibi, Billboard dergisi tarafından Jeff Buckley’le karşılaştırılan Tom Odell, 1 Temmuz Cuma akşamı KüçükÇiftlik Park’ta olacak.

Bilet Fiyatları:

Sahne Önü: 940 TL

Normal Giriş: 520 TL.

KALEO

İzlanda’dan çıkıp tüm dünyaya yayılarak milyonlarca dinleyiciye ulaşan rock grubu Kaleo, 3 Temmuz Pazar günü KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

Bilet Fiyatları:

Sahne Önü: 790 TL

Genel Giriş: 470 TL.

PLACEBO

Yaptıkları kendine has müzikleriyle çeyrek aşırı deviren İngiliz alternatif rock grubu efsanesi 18 Temmuz Pazartesi günü PSM Love Summer kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde yerini alacak.

Bilet Fiyatları

Genel Satış: 635 TL

Oturmalı: 419 TL – 318 TL

KREATOR

Türkiye’de bu yazın kuşkusuz en sert ismi Kreator olacak. Daha önce 2019 yılında +1 Sunar: Rock Off Festivali kapsamında 30 Temmuz’da sahne alacak Alman trash efsanesi Kreator konserinin bonusu ise In Flames’in eski üyeleri tarafından kurulan The Halo Effect. Boyunları koparmaya hazır olun!

Bilet Fiyatları:

Sahne önü: 660 TL

Genel giriş: 440 TL.

ARCTIK MONKEYS

Arctick Monkeys, hiç şüphesiz Türkiyeli müzikseverlerin heyecanla beklediği isimlerden biri. İngiliz indie rock üstatları, Türkiye’ye bir kıyak geçerek 9-10 Ağustos tarihlerinde, iki gün üst üste yine Zorlu PSM Love Summer kapsamında seyirciyi coşturacak.

Bilet Fiyatları

Genel Satış: 748 TL

Oturmalı: 363 TL – 275 TL

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

2018 yılında verdikleri konserin tadı hala damağımızda olan Nick Cave & The Bad Seeds bir kez daha İstanbul’da. 21 Ağustos Pazar günü Parkorman’da gerçekleşecek konser öncesinde İngiliz deneysel rock grubu Black Country New Road dinleyici için sahne açılışını yapacak.

Bilet Fiyatları

Özel Platform – Sahne Önü: 1.200,00 TL

Özel Platform – Sahne Önü Siyah – Beyaz Lale Kart Satış: 900 TL        

Özel Platform – Sahne Önü – Kırmızı Lale: 1020 TL

Özel Platform – Tam: 950 TL

Özel Platform – Siyah – Beyaz Lale Kart Satış: 712,5 TL

Özel Platform – Kırmızı – Kırmızı Lale Kart Satış: 807,50 TL       

Sahne Önü – Tam: 650 TL

Sahne Önü - Siyah - Beyaz Lale Kart Satış: 487,50 TL

Sahne Önü - Kırmızı - Kırmızı Lale(Tek) Kart Satış: 552,50 TL

Ayakta Tam: 500 TL

Ayakta Siyah- Beyaz Lale Kart Satış: 375 TL

Ayakta Kırmızı - Kırmızı Lale(Tek) Kart Satış: 425,00 TL

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Soyer Arşivi