Duş başlığındaki kireçleri yok eden yöntem. Yeni duş başlığı almadan kesinlikle denemelisiniz

Duş başlığındaki kireçleri yok eden yöntem. Yeni duş başlığı almadan kesinlikle denemelisiniz
Bu yöntem sayesinde duş başlığınızın kireçlerden arınmış ve temizlenmiş olacak.

Yeni bir duş başlığı almadan önce bu pratik çözümü denemenizi öneririz. Hem zamandan tasarruf edecek hem de ekonomik bir çözüm bulmuş olacaksınız.

Duş başlığındaki kireçleri temizlemenin etkili bir yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntem, yeni bir duş başlığı almadan önce denemeniz gereken bir çözüm olabilir. Duş başlığınızın kireçlerden arınmasını sağlayacak bu pratik yöntem, size zaman ve para kazandırabilir.

Karbonat ve Sirke Yöntemi

maxresdefault-004.jpg

Karbonat ve sirke hemen hemen her temizlikte ev tipi yöntemlerde karşımıza çıkan mükemmel bir ikili. Duş başlığı temizleme işleminde de en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesi. Bu yöntem de ihtiyacınız olacak malzeme listesi ise şu şekilde;

  • 2 yemek kaşığı karbonat,
  • 1 çay bardağı beyaz sirke,
  • 1,5 litre su,
  • Kova,
  • Havlu,
  • Ağırlık

Yukarıda yer alan tüm malzemeler elinizde var ise o zaman başlayalım.

Duş başlığınızın içerisine girebileceği bir kovayı yanınıza alın ve içerisine 1,5 litre su doldurun. Ardından içerisine bir çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Daha sonra duş başlığınızı üzerine bir ağırlık koyarak 15 dakika boyunca sirkeli suyun altında bırakın.

Sirkeli su içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve bu şekilde 5 dakika daha bekletin. Karbonat bu sırada duş başlığınızda bulunan kireçleri ve kalıntıları yumuşatarak sökülmesini sağlayacaktır. Süre dolduğunda duş başlığını sirkeli sudan çıkarın. Temiz bir havluyu ılık su ile nemlendirin ve duş başlığınızın yüzeyini temizleyin.

Duş başlığı temizleme işleminiz bittiğinde sökülmüş kalıntılardan tamamen kurtulmak için suyu açın ve duş başlığınızın kendi kendini temizlemesine bırakın.

Kaynak: haber7.com, youtube.com

İlgili Haberler