Bay Kemal ne yapmak istiyor?

Bay Kemal ne yapmak istiyor?
Cesur olanlar kalbiyle konuşur, korkak olanlar fısıltıyla. İnandığından vazgeçmeyen haykırır, oynayan ise yürür kendince.“Bay Kemal denilen zat…” Bakın bu yetmedi, çünkü tersine döndü “Bay bay Kemal” oldu... Bu zat...

Cesur olanlar kalbiyle konuşur, korkak olanlar fısıltıyla. İnandığından vazgeçmeyen haykırır, oynayan ise yürür kendince.

“Bay Kemal denilen zat…” Bakın bu yetmedi, çünkü tersine döndü “Bay bay Kemal” oldu... Bu zat ezber bozmaya devam ediyor. Sayın 13. Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir hayli süredir ezber boyuyor.

Bir önceki Genel Başkan’dan kalma tipik CHP alışkanlıklarını yerle bir ediyor. Otomatik, CHP bakış açısını değiştiren, yenileyen, aslında herkese dokunan bir anlayış var karşımızda.

CHP Lideri ‘Kürtler’ adını koyduğu videosunu paylaştığı zaman büyük bir şaşkınlık yaşamıştım. 

Neden her gün Kürtler aşağılanıyor ve terörist ilan ediliyor? 

Kürtler konusunda çektiği cesur video Bay Kemal konusunda herkesi korkuttu. Kalabalıkların önünde veya kamera karşısında “Bay Kemal korkmaz geri adım da atmaz” sözleri insana “Valla bunun gerisi yok” dedirtti.

‘Bu yetmez ahali’ dedi Bay Kemal, ‘Hazırlayın’ dedi kamerayı, kur tripotu, geç karşıma konuşacağım.

“Ben Aleviyim” dedi. Videoyu ağlayarak izledim. Bir Türk ve Sünni olarak. Sosyal medyada devrim yaptı canı sağ olasıca. Twitter dünyası Messi’yi bıraktı Bay Kemal’i izlemeye başladı.

Çok Beşiktaşklı görünse de Fenerli. Neyse mesele o değil. Dünyanın en çok izlenen videosunda “Ben Aleviyim” demesi fısıltılara, sessiz edepsizliklere, sahte burun kıvırmalara, oyun kurmalara karşı esaslı bir duruştu. 

Bay Kemal, ezberleri bozdu. Daha önce dediği gibi “Ben Kemal geliyorum” demesi gibi.

Meseleye şuradan bakmamız gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, talip olduğu göreve hiç de boş gelmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlanmış, adanmış, görevini bilen, ayrıştırmaya değil barıştırmaya geliyor.

Burada not da düşmeliyim. Bay Kemal ve benzeri iktidar adayları ayrıştırmadı hep ayrışımcılıkla karşı karşıya kaldı.

Şimdi gelelim esasa. 21 yıllık iktidarda söylenmedik hiçbir cümle kalmadı. Zengin de olduk, düşmanları da yendik. Yoksul da olduk, devletimizi kurtardık. Havada da uçtuk yerde de kazandık. Özeti bu.

Ama ahali bakmayacak mı haline?

Bakacak.

Yoksuluz, yoksullaştırıldık. Çevreniz zengin, zenginleştirdiniz. Hesaba ahali karar verecek.

Meselenin özüne geleyim siz de sayın yazıişleri de rahat etsin. Meselenin özü şu; cesaret gücü gösterir, fısıltı ve korkaklık ise yenilgiyi. Cesaret gücü almadıktan sonra denemeye döner.

Seçimlere kaldı 17 gün. Allahım 17 gün kala bu milletin iradesinin sandıklara yansımasından nasipsiz bırakmasın hepimizi.