BEŞİKTAŞ YENİ BAŞTAN

BEŞİKTAŞ YENİ BAŞTAN
22 gün aradan sonra resmi maça çıkan Beşiktaş’ta yönetim ile Sergen Yalçın arasındaki gerilime ara verilmiş gibiydi.Ve fakat, soyunma odası namusu konusunda hassas olan Sergen Yalçın’ı maç öncesinde bu kez Asbaşkan sürprizi...

22 gün aradan sonra resmi maça çıkan Beşiktaş’ta yönetim ile Sergen Yalçın arasındaki gerilime ara verilmiş gibiydi.
Ve fakat, soyunma odası namusu konusunda hassas olan Sergen Yalçın’ı maç öncesinde bu kez Asbaşkan sürprizi bekliyordu. Emre Kocadağ, üzerine vazife olmasa da 11’i açıklama gereği duydu. Ne acayip işler yahu?
Neyse, önceki 4 haftayı cömertçe harcayan Beşiktaş’ta Sergen Yalçın yeni başlangıca inandığını, “Bugün yeni bir gün yeni bir başlangıç” sözleriyle gösterdi.
Robert Prosinecki ile bambaşka bir takım haline gelen Denizlispor 4-1-4-1 ile dizildi. Ligin en çok hava topu kapan oyuncusu Mustafa Yumlu, maçın hemen başında sakatlanması Prosinecki’nin oyun planını değiştirmedi.
Beşiktaş’ta ise Rachid Ghezzai, Rossier ilk kez 11’de sahaya çıktılar. Aboubakar ve Larin’i ilk 11’de görünce bu kez çift santrfor mu diyenler yanıldı. Sergen Yalçın
4-2-3-1 dizdi takımı ve Larin’i sol açıkta kullandı.
İlk yarı daha dinç görünen Beşiktaş’ın kontrolünde geçti.
Gol de erken geldi. Beşiktaş’ın dinamosu Atiba ki bu maçta çok ilerdeydi, Aboubakar’ın ara pasıyla sol çaprazda buluştuğu topu ağlara yolladığında dakikalar 13’ü gösteriyordu.
Baskılı oyun Denizlispor’a pozisyon vermedi neredeyse. Sadece 17. dakikada süper lig kariyerinde en fazla Beşiktaş filelerini havalandıran Rodallega’nın harika şutu aynı güzellikle kurtarışla kaleci Ersin’e takıldı.

  1. dakikada Dorukhan’ı gördüğü lüzumsuz sarı kart ciddi bir uyarıyı hak etti. Zira ikinci yarı oyundan istemeyerek alındı.
    Aboubakar’ın, Souza’nın ve ilk maçında güven veren Ghezzai’nin şut denemeleri sonuç vermeyince devreye yine Atiba girdi. 11 adet Atiba olsa 11’i de ilk 11’de oynar Beşiktaş’ta, bu da geçsin kayıtlara.
    Atiba’nın şutu Oğuz Yılmaz’ın ellerine takılınca Aboubakar, 3,5 yıl aradan sonra siyah beyazlı formayla yeniden golle buluştu. Kara boğa ilk döneminde rakip fileleri 19 kez havalandırmıştı, siftahı Denizli’de yaptı.
    İkinci yarı da golle başladı. Rosier ilk maçına asistle başladı, golün sahibi Larin oldu. Maç artık rahat geçer diyenler yanıldı. Maç Beşiktaş’ın maçı zira. 68. dakikada VAR’ın devreye girmesine bile gerek duyulmayacak bir hareketle Josef de Souza kırmızıyı gördü. Prosinecki yaptığı değişikliklerle takımını motive etti ve 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında üstünlüğü ele geçirdi. Beşiktaş iki gol yiyerek her maçta gol yeme alışkanlığını sürdürdü. İki golde de N’Sakala’nın hatası dikkat çekti. Maçın 10 dakika daha süresi olsa beraberliğin gelmesi kaçınılmaz görünüyordu.
    Beşiktaş, rakamlara bakınca iyi bir oyun kurdu. 18 şut attı, 423 pas yaptı bunun 329’unda isabet sağladı. Denizli ceza sahasını 15 orta ile yokladı. Yani skor aldatmasın Sergen Yalçın’ın takımı yeni baştan hayata döndürdüğü görülüyor. Ve bunu her şeye rağmen yaptığı.
    Dün gece görülen kırmızı kartla yine kadro istikrarı yakalamayacak Beşiktaş. Haftaya Malatya’yı yepyeni bir kadro ağırlayacak.
    Sergen Hoca, “Bahane üretmek için burada değilim” diyordu maç sonu. Ama soruna yine dikkat çekiyor;
    “Kriz ve kaos ortamları olabilir. Ama bunları aşabiliriz yeter ki bıraksınlar işimizi yapalım”
    Bu sözleri iyi anlamak lazım. Yönetici yöneticiliğini yapmalı gerisini başarı isteniyorsa Sergen Yalçın’a bırakmalı.
    Sergen Yalçın bir yıl kontratı olduğunu, ötekiler gibi tazminatının olmadığını söylerken, “En büyük ve tek güvencem Beşiktaş taraftarı” dedi.
    El hak sonuna kadar doğru söyledi.