Cenk beraberliği kurtardı

Cenk beraberliği kurtardı
Beşiktaş, Club Brugge karşısına birbirinden uzak oynayan talebeleriyle çıktı. Brugge’un önde basarak başlamasıyla Beşiktaş defansı toptan çıkma konusunda zorlandı.Trabzon’da sahaya dizdiği 11 ile şaşırtan Teknik Direktör...

Beşiktaş, Club Brugge karşısına birbirinden uzak oynayan talebeleriyle çıktı. Brugge’un önde basarak başlamasıyla Beşiktaş defansı toptan çıkma konusunda zorlandı.

Trabzon’da sahaya dizdiği 11 ile şaşırtan Teknik Direktör Şenol Güneş Belçika’da da orta sahada tercihini alt yapıdan yetişen 19 yaşındaki Demir Ege’den yana kullandı Salih’i kenara çekti.

Avrupa kupalarının gizli golcüsü, duran topların sürpriz kafası Colley de yedek kulübesine alınmıştı. 8. dakikada rakibin en etkili ismi Vanaken’in kafası direkte patlamasa maça neredeyse mağlup başlayacaktı Beşiktaş. Ancak ilk 10 dakika geride kalınca Beşiktaş maçta dengeyi kurmaya başladı, şut atmayı anımsadı. 

Masuaku’nun etkili şutu bunların ilkiydi. Beşiktaş ceza sahasına çok hızlı girmeyi başaran Brugge’lu topçular henüz 15 dakikada 5 korner kullanmayı başardılar. Birbirine tıpa tıp ataklarla hücum formasyonları sergileyen mavili siyahlılar yine ilk 15 dakikada Mert ile iki kez baş başa da kalabildiler. 

Denge kurulunca nasipsiz ataklar dönemi başladı iki takım için. Sıkıcı maçı duran toplar çözer iddiası da hayata geçmedi. İki takım soyunma odasına yenişemeden gitti. Ancak Beşiktaş’taki form düşüklüğü sahiden dikkat çekiciydi.

Gedson Fernandes, Masuaku, Hadziahmetovic ve Roiser’i bir kenara koyarsak Beşiktaş birbiriyle ilk kez sahaya çıkanlar kulübü gibiydi.

İkinci yarıya iyi başlayan siyah beyazlılar Aboubakar’ın ayağından net fırsatı değerlendiremedi. Kaleci Mignolet gole izin vermedi. Maçın Belaruslu hakemi Kulbakov’un özellikle Gedson’a yapılan acımasızca faullere seyirci kalması da not edilmeli. Hele ikinci yarı artan Brugge sertliğine müsamahalı yaklaşımı dikkat çekiciydi.

İstatistiklerde topa hakim olan, daha çok oynayan Beşiktaş görünse de şut atan, rakip ceza sahasına daha fazla giren ev sahibi ekip oldu. Beşiktaş koca maçı tek bir korner atamadan bitirdi. 

Hele hızlı gelişen Brugge atağında Thiago’nun imkansızı başarması hemen ardından Olsen’in sert gelişine vuruşunu Mert’in çıkarması maçın kader anlarındandı. 

Ev sahibi takım 60’lardan sonra baskısını daha arttırdı. Şenol Güneş bu duruma değişikliklerle yanıt verdi. Muleka ve Raschica oyundan alındı yerlerine Zaynutdinov ve Onur Bulut sahadaydı. Aynı dakikalarda Mert kalesinde devleşiyordu. Ve fakat Mert’in de çaresiz kaldığı dakika 74 idi. Hücumda kolay kaptırılan topu hızlı çıkaran Brugge, Vanaken’in ayağından öne geçti. 

Golün ardından bir topu da direkte patladı Vanaken’in. Beşiktaş son dakikalara oyun disiplinini yitirerek girdi. 

Şenol Güneş son hamlesini Rosier, Bailly ve Hadziahmetovic’i oyundan alıp Necip, Cenk ve Chamberlain’i oyuna alarak yaptı. 

Mucizenin adı beklenmedik bir anda Aboubakar-Cenk ikilisi oldu. Aboubakar’ın ince pasını Cenk Tosun ağlara yolladığında dakika 88’i bulmuştu.

Grubun iki iddialı ismi maçı yenişemeden bitirdi. Beşiktaş beraberliği kurtardı denilmeli.

Grubun diğer müsabakası Lugano-Bodo Glimt de 0-0 berabere kalınca ilk maçların karlı takımı siyah beyazlı ekip oldu. 

Ancak hem oyun planı hem disiplin sorunu ve düşen form grafiği ile Beşiktaş’ın durumu dikkat çekici. Bunu söylemeliyiz.