GALATASARAY GLASGOW YORGUNU

GALATASARAY GLASGOW YORGUNU
Fatih Terim haklı, “Bu maç neden pazartesi oynanmıyor?” diye soruyor?Gidiş dönüş 8 saatten fazla uçuş. Dönüyorsun, covid testi. Bir gün kamp, sonra maç. Bu telaş niye?Takım yorgun, zihinler yorgun, sakatlıklar var.Taylan...

Fatih Terim haklı, “Bu maç neden pazartesi oynanmıyor?” diye soruyor?
Gidiş dönüş 8 saatten fazla uçuş. Dönüyorsun, covid testi. Bir gün kamp, sonra maç. Bu telaş niye?
Takım yorgun, zihinler yorgun, sakatlıklar var.
Taylan ve Etobo’nun inanılmaz enerjisiydi Galatasaray’ı ayakta tutan. İki atom karınca sahada basmadık yer bırakmadı, yerinde müdahaleler olmasa gece çok daha ağır bitebilirdi.
Belhanda’nın inançsızlığı, Feghouli ve Arda’nın eski günlerinden uzak oluşu takımı çok zorladı.
İki takım da açık oynadı. İki takım da gol yapmak için sahadaydı. Kasımpaşa, Galatasaray’ı sahasından çıkarmamak için çok önde bastı. Bu da Galatasaray’ın oyunu defanstan kurma sihrini bozdu. Blokları kopardı. Etobo ve Taylan’ın üzerine büyük yük bindirdi.
İlk yarıda VAR olmasa Galatasaray golü daha erken görecekti kalesinde. Yusuf Erdoğan topu Galatasaray ağlarına göndermesinde sorun yoktu ama öncesinde Diagne’ye yapılan sarı kartlık faul Cüneyt Çakır tarafından atlanınca VAR devreye girdi.
İlk yarının sonlarına doğru üst üste iki kritik kurtarışıyla Muslera mı geri döndü dedirten Fatih, birkaç dakika içinde yaptığı hareketlerle şaşırttı. Yusuf Erdoğan’ın müthiş şutunu çıkarabilirdi ama önde yakalandı. Aslan soyunma odasına mağlup girdi.
İkinci yarıya radikal hamleler yaptı Fatih Terim. Arda, Feghouli ve Belhanda’yı kenara çekti. Sorun Aslan’ın kanatlarındaydı.
Kasımpaşa, yorgun Galatasaray karşısında enerjisini doğru kullandı. Sessiz sedasız çok iyi bir takım olmuş Kasımpaşa. Böyle giderse ligde çok can yakar.
Terim’in ikinci yarı içindeki hamleleri sonuç vermedi. Hele son çeyrekte Galatasaray değil de Kasımpaşa gerideymiş gibiydi.
Evinde 1-0 önde olmanın avantajını iyi kullandı Kasımpaşa, zamanı iyi tüketti. Öyle ki maç sonundaki 5 dakikalık uzatmaya Fatih Hoca isyan etti. Dördüncü hakeme tepkisini, “Alın o zaman oyununuzu kendiniz oynayın” şeklinde göstererek uzatmalarda sahayı terk edip, soyunma odasına gitti.
Bu O’nun da yorgun olduğunun göstergesiydi. Maç gününe haklı itirazını, “Yorgunluğu kaldıramadık” diye pekiştirdi.
Milli Takım arası Galatasaray’ın derlenip toparlanması için bir avantaj. Terim, daha önce yaptı şimdi neden yeniden yapmasın? Lig çok uzun bir maraton unutmayalım.