KARTALLAR YÜKSEK UÇAR

KARTALLAR YÜKSEK UÇAR
Fenerbahçe galibiyeti, Kadıköy’ün istatistiklerinin tarih kitaplarına bırakılması camiayı çok heyecanlandırdı. Bu heyecana neden olan Beşiktaş’ın büyüklüğü kadar, kısıtlı olanaklarla, dar bir kadro ile yönetimle tam...

Fenerbahçe galibiyeti, Kadıköy’ün istatistiklerinin tarih kitaplarına bırakılması camiayı çok heyecanlandırdı. Bu heyecana neden olan Beşiktaş’ın büyüklüğü kadar, kısıtlı olanaklarla, dar bir kadro ile yönetimle tam bir uyumsuzluğa rağmen soyunma odasının başarısıydı.
Beşiktaş yönetimi bile bu kadarını beklemiyordu. Ancak Beşiktaş yönetiminin dikkat ettiği bir konu vardı mali disiplin. Ahmet Nur Çebi ve ekibi futbolcu alacakları konusunda çok hassastı. Çebi, neredeyse teri soğumadan oyuncu alacakları ile ilgileniyor, maaş ve primler konusunda aksama istemiyordu. Beşiktaş Başkanı özel hesabından bu konuda çok özel özverilerde bulundu. Kulüp çalışanları, özellikle de tesislerde çalışanların içerdeki alacaklarının önemli bir bölümü kapandı, işten ayrılanların tazminatları ödendi.
Çebi, bu yola çıkanların güleryüzlü olmasını, kimsenin bu yolda negatif bir enerji yaymamasını istiyordu. Ahmet Nur Çebi yönetimi bunu başardı. Kimse teknik direktörün kapısını para için çalmadı.
SOYUNMA ODASI SIRLARI
Kadıköy dönüşü hoca, yardımcıları ve futbolcular arasında yapılan toplantı önemliydi. Sergen Yalçın, galibiyet, mücadele için teşekkür ederken, “Şu virüs belası olmasaydı omuzlarda gezerdiniz. Bunu iyi bilin. Bana inanın. Sonu çok daha güzel olacak” diyordu.
Sergen Yalçın’ın soyunma odası konuşmaları kadar ikili toplantıları da çok önemliydi bu sezon. Efsanevi sol ayak yıllarca biriktirdiklerini, çalıştığını, hocalardan seçtiklerini adeta takımıyla tek tek paylaşıyordu.
Kompleksli olmadan, zaman ayırarak oyuncuları ile tek tek görüşüyordu. Bu görüşmeler bilinmeyi, hocanın muhatabına yeteneklerini hatırlatması ve güven vermesiydi. Sergen Yalçın kiminle görüşürse görüşsün muhatabının yeteneklerinden, özgürlükten, mutluluktan söz ediyordu. Toplantıyı bitirirken, “Çık oyna oğlum, çık ve oyna” diyordu.
Fenerbahçe maçının ardından Kasımpaşa 3-0 gibi bir skorla çok rahat geçildi. Bu maç Mensah’ın sezon boyu top oynadığı tek maçtı diyebiliriz. Bir sonraki maç lider Alanya’ylaydı.
BEŞİKTAŞ BİR GECEDE 9 PUANI NASIL KAYBETTİ?
Haftaya bak. Rakiplerinden Galatasaray bay, yaz üç puan, Fener evinde yenilmiş yaz üç daha, üç de liderden aldın mı, etti mi 9 puan. Beşiktaş bu. Sezona Sergen Yalçın’ın yardımcısı olarak başlayan ama daha sonra Alanyaspor’a transfer olan teknik adam Çağdaş Atan, bir gecede Beşiktaş’ın 9 puanını birden alıyordu.
“Sergen Hocasına karşı oynamaz, oynatmaz” diyenleri utandıran lig lideri Alanya’nın Hocası, aldığı galibiyetle şampiyonluk yolunda aslında en büyük darbeyi vuracaktı. Alanya hakkıyla kazandı, Beşiktaş şerefiyle kaybetti.
VE UÇUŞA GEÇİŞ
Erzurumspor müsabakası 59. dakikada başladı, 71’de sona erdi. Neden mi Beşiktaş bu 12 dakikaya tam 4 gol sığdırdı özel bir geceydi. Ve bu gece Beşiktaş’ın uçuşa geçtiğinin kaptan anonsuydu, artık kemerler çıkarılabilirdi.
Ardından Ankaragücü, sonra Sivasspor, sonra Kayseri deplasmanı ve Rize maçı, 6-0’lık. Beşiktaş Kayseri müsabakasından sonra liderlik koltuğunda bir hafta oturan Galatasaray’ı yerinden edecek ve o koltuğun sahibi olacaktı.
HASİC HOCASI’NDAN NE ÖĞRENDİ?
Defans problemini de çözen Sergen Hoca’nın takımı Beşiktaş, 4 maçtır gol yemiyordu. Rize müsabakası önemliydi.
Kayserispor maçında bir gol atan Hasic takıma büyük umutlarla katılmıştı. Mevcut oyunculardan bir alternatif oluşturmaya çalışan Sergen Yalçın, Hasic’in takımına yeterince katkı vermemesinden rahatsızdı.
Hasic ile özel bir görüşme yaptı Sergen Yalçın. Tam 1,5 saat sürdü bu görüşme. Aslında minik bir hayat dersiydi bu toplantı. Hasic’in yeteneklerinin farkında olan Sergen Yalçın, Hasic’e, “Bu fırsatı kullanmalısın. Yeteneklerine de kendine yazık edersin. Çık Hasic gibi oyna, kendine güven. Ve rahat ol.” dedi.
Hasic, 6-0’lık Rize maçına 77’de girip son dakikalarda Sergen Yalçın vuruşuyla nefis bir gol attı. İnanılmaz bir goldü. Sergen Yalçın’ın Hasic’i kazanma çabası çok kısa sürede sonuç vermiş, bu oyuncunun kendine güveni gelmişti.
Hatay deplasmanı zor deplasmandı. Zira sonrasında Beşiktaş İnönü’de Galatasaray’ı ağırlayacaktı.
Müthiş maç 2-2 sona erdi. Beşiktaş bu maçta üç puandan mı oldu, bir puan mı kazandı bu tartışılır. Ancak bu maçın hesabı ikinci yarı görülecekti.
GALATASARAY MAÇININ ÖNEMİ MONTERO FARKININ UNUTULMASI
Nevzat Demir tesislerinde heyecan vardı. Fakat en rahat isim Sergen Yalçın’dı. En yakın yardımcıları başta Murat Şahin bile Sergen Yalçın’ın bu rahatlığına şaşırıyordu.
Üstelik tıpkı Fenerbahçe maçı öncesi gibi Hatay maçında cezalı durumuna düşürülen Welinton kadroda yoktu. Bu yıl adından az söz edilen Montero derbilerin gizli kahramanıydı.
Cüneyt Çakır, maçın hakemi olarak görevlendirildi. Diagne’ye 58’de gösterdiği kırmızı kart maçın kaderini belirledi diyenler oldu. Ama öyle değildi. Fatih Terim bile maç sonrasında Diagne’nin Montero’ya yaptığı neredeyse öldürmeye dönük harekete isyan etti. “Kafayla müdahale edeceği topa bacağıyla müdahale edilmez” diyordu Terim.
SERGEN YALÇIN TERİM’İ İLK KEZ YENDİ
SOUZA KİME “SEN ATMAZSAN BEN ATARIM” DEDİ.
Josef de Souza’nın şahane golüne asisti Rıdvan, N’Koudou’nun golüne ise asisti Larin yapacak Beşiktaş karşılaşmadan 2-0 ayrılacaktı. Souza, maç öncesi Aboubakar’a “Hemen at yoksa ben atacağım” demişti.
Sergen Yalçın, Süper Lig kariyerinde Fatih Terim’i hiç yenememişti. Bu cümle yanlış anlaşılmasın, üç beraberliği bir mağlubiyeti vardı. Sergen Yalçın kendi tarihine galibiyeti yazdırırken, lider Beşiktaş yürüyüşüne devam etti.
Son 9 maçın 8’ini alan 1’inde berabere kalan Beşiktaş, Sergen Yalçın ile uçmaya başlamıştı artık.

BEŞİKTAŞ’IN ÇOCUKLARI…

2008 - Fabian Ernst’in ikizleri oldu, Beşiktaş şampiyon oldu.
2016 - Jose Sosa’nın ikizleri oldu, Beşiktaş şampiyon oldu.
2017 - Fabri’nin ikizleri oldu, Beşiktaş şampiyon oldu
2021 - Cyle Larin’in ikizleri oldu, Beşiktaş şampiyon oldu.
2021 - Atiba Hutchinson, “2 şampiyonluğum, 3 çocuğum var. Diğer çocuğuma da şampiyonluk hediye etmek istiyorum.” dedi. Beşiktaş’ta üçüncü şampiyonluğu yaşadı ve şampiyonluğu evladına hediye etti.

SÖZLER VARDIR UNUTULMAZ…

“Sergen Yalçın’ın fıtratında ağlamak yok.”
MURAT ŞAHİN
“Sergen benim gözümde ne Klopp ne Mourinho… Daha üst düzey teknik adam.
Klopp ve Mourinho sınırlı imkanlarla Sergen Yalçın’ın yaptığını yapamazdı”
ULVİ GÜVENEROĞLU
“Futbol zekası müthiş, sahada oyun kurgusu rakip kim olursa olsun fark etmiyor. ‘Bitti’ denilen futbolcuları resmen diriltti.”
İLHAN MANSIZ
“Takımla şampiyon olan teknik adamlar vardır bir de takımı şampiyon yapan teknik adamlar. Sergen Yalçın, Beşiktaş’ı şampiyon yapan teknik direktördür. Bunu sezon boyunca net kanıtlarla bize gösterdi.”
METİN TEKİN
“Beşiktaş, son yedi yıldaki şampiyonlar arasında en yüksek gol ortalaması yakalayan, en çok topla oynayan ve en çok isabetli pas yapan takım oldu. Bunlar olumlu istatistikler. Puan ortalaması da son yıllara oranla yüksek.”
ÖNDER ÖZEN
“Zafer ancak savaşarak kazanılır. Sonuna kadar savaşacağız…”
SERGEN YALÇIN

ABOUBAKAR’A HEDİYE EDİLEN MAÇ

Çok kritik bir maçtı Sivasspor maçı. Sergen Yalçın’ın kariyerinde teknik adam olarak Rıza Çalımbay’a karşı galibiyeti yoktu. Beşiktaş bir hava yakalamıştı ama kadrodaki sıkıntısı büyüktü.
Bu zorlu müsabaka öncesi Aboubakar, annesi Maobeal Alice’yi yitirdi. Özel izin verildi. Ülkesine döndü. Pandemiye rağmen düzenlenen cenaze töreninde Aboubakar’ın döktüğü gözyaşları tüm takımı ağlattı.
Takım Sivas müsabakasına bu hüzünlü ortamda çıktı. Güven Yalçın, Larin ve Oğuzhan’ın golleriyle Beşiktaş 3-0 galip gelirken Sergen Yalçın da kariyerinde ilk kez Rıza Çalımbay’ı yendi.
Gollerin ardından Kaptan Atiba ve arkadaşları, Aboubakar’ın formasıyla yayıncı kuruluş kamerasına poz verdi.
Bu görüntü Beşiktaşlı oyuncuların tam bir dostluk-arkadaşlık havasını yakaladığını gösteriyordu.
Bu maç aynı zamanda Beşiktaş’ı Sergen Yalçın ile ilk kez liderliğe taşıyordu.

YARIN
BEŞİKTAŞ İLK YARIYI NASIL BİTİRDİ?
KADRO SORUNU SERGEN YALÇIN İLE YÖNETİMİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ Mİ?
CENK TOSUN’UN GELİŞİNE EN ÇOK KİM SEVİNDİ?
İKİNCİ YARI NEDEN SIKINTILI BAŞLADI?
“HER MAÇ BİR FİNAL” DİYENLERE SERGEN YALÇIN NASIL İTİRAZ ETTİ?