FABRİKA AYARLARI

On kişi kalmayan Fenerbahçe, pozisyon ve isabetli şut rekoru kırdığı maçta Hatay’ı dört golle geçti. Totalde 40 gole ulaşan Sarı Lacivertliler şampiyonluk iddiasından bir şey kaybetmediğini gösterdi.

Üst üste gelen mağlubiyetlerden sonra mutlaka alınması gereken bir maçtı.

Son iki üç haftada kaybedilen puanların eleştirilerin hedefi haline gelen Jesus, cezalı Crespo yerine Zajc’ı koyarak çıktı sahaya.

Fenerbahçe baskıyla başladı ama ilk pozisyonu yaratan 7. dakikada Hatay oldu. Merkezden defans arkasına atılan topla buluşan Lobjanidze uzak köşeye vuruşunda başarılı olamadı.

Hemen bir dakika sonra bu kez Lobjanidze’nin defans arkasına sarkıttığı topla El Kaabi buluştu ve temiz bir vuruşla golü buldu. Ancak ofsayt nedeniyle gol iptal edildi.
Her iki pozisyonda da defans arkasına atılan topta rakibin kaleci Altay’la karşı karşıya kalmasında merkezdeki Arao-Zajc ikilisinin zaafı vardı…

Ancak bu iki pozisyondan sonra Fenerbahçe oyuna ağırlığını koydu. Ön alanda baskıyı arttıran Sarı Lacivertliler, hızlı kanat akınları ve tempolu paslaşmalarla rekor kırarak 9’u isabetli 13 şut attılar rakip kaleye, Batshuayi ve King’le iki gol buldular.

Bu pozisyonların tümünde Ferdi ve Osayi vardı. Üçlü defansın önünde kanat beki olarak oynayan Ferdi ve Osayi hızlı hücumlarla takımı ileri taşıdı. Özellikle Ferdi her pozisyonda rakip ceza sahasına inmeyi başardı. Golcüleri yanında Zajc ve Rossi biraz şanslı olsalar ilk yarı çok daha farklı bitebilirdi. Tabii farkın büyümesinin önündeki en büyük engel kaleci Erce oldu.

İkinci yarı daha dengeli başladı. Hatay ilerde baskı kurmaya çalışırken Sarı Lacivertli oyuncular biraz da iki farkın etkisiyle ilk yarıdaki kadar istekli değildi. Jesus bu durgunluğu değişikliklerle bozmak istedi. Önce İrfan ve Rossiyi çıkardı, hemen ardından King ve Batshuayi’yi. Oyuna giren Lincoln, Mert Hakan, Emre Mor ve Serdar Dursun tempoyu yükseltip yeniden takımı ileri taşıdılar. Özellikle Emre Mor’un etkili oyunuyla yaratılan pozisyonları Kaleci Erce engellese de Serdar Dursun üçüncü golü, uzatmalarda da Gustavo Henrique dördüncü golü atmayı başardı.

Fenerbahçe bu dört gol ve üç puanla moral tazeleyip iddiasını sürdürdü. Ancak Giresun ve Trabzon’daki puan kayıplarından sonra yaşananlar taraftardaki travmanın derinliğini ortaya koydu. Kısa süre öncesine kadar adeta kahramanlaştırılan Jesus ve oyuncuların aynı hızla taşlanabileceğini gördük. Fenerbahçe takımı kendisini toparlar da tribünlerin bu travmatik kırılganlıktan kurtulması gerekiyor. Galiba şampiyonluk gelmeden de bu mümkün olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi