Seçimden sonra sanatta hareketlilik

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle iki haftadır durağanlaşan sanat dünyası haziran başında hareketlendikten sonra yaz tatiline girecek gibi. 

Türkiye'deki çağdaş sanatın büyümesini hedefleyen Contemporary Istanbul’un (CI) genç sanat fuarı olarak bilinen CI Bloom’un ikinci edisyonu 1-4 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda yapılacak.

Çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını kapsayan CI Bloom, Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Türkiye ile Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde düzenlenecek. Fuarda 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatif ve 2 sanat kurumu bulunuyor. 286 sanatçının 572 eserinin sergileneceği CI Bloom programında Contemporary Istanbul Vakfı’nın ve Borusan Contemporary’nin seçkisi de yer alacak.


KATILIMCILAR

Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, Bozlu Art Project, C.A.M. Gallery, den art, Dirimart, Galeri 77, Galeri Bosfor, Galeri/Miz, Kairos, Krank Art Gallery, Martch Art Project, One Arc Gallery, Öktem Aykut, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Sevil Dolmacı Art Gallery, Simbart Projects, Soda, Taksim Sanat, x-ist, ve Zilberman’ın katıldığı CI Bloom, bu yıl 4 genç katılımcı galeri ve 4 sanat inisiyatifinin temsil ettiği sanatçıları bir araya getirerek sektördeki çeşitliliği ve dinamiği artırmayı amaçlıyor. Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni galeriler, “den art, Galeri Bosfor, Kairos, Simbart Projects; yeni sanat inisiyatifleri ise Darağaç Kolektif (İzmir), Ka (Ankara), KOLİ Art Space (İstanbul) ve sub (Çanakkale)” olarak sıralanıyor.

CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli’nin fuarla ilgili değerlendirmesi de şöyle:

“Son yaşanan felaketlerin etkilerine karşı sanatın devamının önemine her zaman inandık ve bu amaçla sanat dünyasının tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde çalışmaktayız. 2022 ve 2023'te Türkiye'nin çağdaş sanat sahnesine katkıda bulunan yeni galerilerin sayısındaki artışı ve farklı Anadolu şehirlerinde ortaya çıkan genç galerileri ve inisiyatifleri ağırlayacağız. CI Bloom, bölgenin artan önemini ve canlılığını yansıtarak, çağdaş sanat profilinin belirlenmesi ve desteklenmesinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir. Biz yıllardır Türk galerilerinin yurtdışı fuarlarına katılımı ve yurtdışına şube açmaları konusunda Türkiye’de ihracata destek amaçlı verilen uygulamaların içine girmesi için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bu neticeyi alma esnasında CI Bloom’un aynı amaçla dünyadan Türk çağdaş sanatı görüp anlayıp keşfetmeleri için bir platform olarak kurduk. Bu amaçla hem yurtdışından koleksiyonerleri, küratörleri ve önde gelen yurtdışı basınını davet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Türkiye'deki çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını öne çıkarmak ve uluslararası bir buluşma noktası olmaya devam edecektir. 2024 ve devamında İstanbul dünyada çok daha öne çıkan bir sanat ve kültür metropolü olma yolundadır.” (Not: Bilgiler Artam’dan alınmıştır)

ARTCONTACT ISTANBUL

İstanbul’da yine aynı tarihlerde (1-4 Haziran) Yenikapı’daki Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, Artcontact Istanbul’un da üçüncüsü gerçekleşecek. Artam Antik A.Ş.’nin 385. Müzayedesi de 2 Haziran’da başlayacak. Müzayedeye “artam.com” adresinden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Ergan Arşivi