Tribünün Muhalefet Şerhi, Şanssızlık rekoru

Bu sene rekorlar kıran Fenerbahçe, dün akşam da birden fazla rekor kırdı. Opta istatistikleri tutulmaya başlandığından beri Türkiye liginde rakip ceza sahasında en fazla topla buluşulan maçtı dün, 71 top ile… Aynı zamanda da gol kaçırma rekoru da kırmıştır herhalde. Yani bu kadar çok rakip ceza sahasında topla buluşup, yüzde 64 topla oynayıp, 32 orta yapıp ve 3.15 gol beklentisi yaratıp maçı 0-1 kazanmak da bir çeşit rekor olsa gerek.

Fenerbahçe, dün akşam futbol adına ne yapması gerekiyorsa fazlasıyla yaptı ama bir türlü aradığı golü bulamadı. Batshuayi penaltı atışında topa doğru gelirken sanırım milyonlarca Fenerbahçe taraftarının yüreği duracak gibiydi. Nasıl olmasın, bu kadar adaletsizliğin, kayırmacılığın olduğu bir ligde, hala lidersin ve şiir gibi bir futbol oynuyorsun lakin dakikaq 90 ve skor sıfır sıfır. Bakın tek başına 3.15 gol beklentisi bile çok büyük başarı. Normal şartlarda böyle bir istatistikten 4-5 gol çıkarılması gerekir.

Samsunspor maçında da benzeri olmuştu aslında. Hadi o gün fırsat kollayanlar faturayı İsmail Kartal'a kesmişti ama dün akşam maç 0-0 bitse kime kızabilirsin ? Daha ne yapsın bu teknik direktör? Hatta bu oyuncular da daha ne yapsın? Herkes muazzam bir özveri ve hırsla oynuyor, arzu var, hırs var, dostluk var tek eksik bir türlü o topu kaleye sokamamak. Bu iş böyle devam etmez, kimse merak etmesin. Fenerbahçe farklı galibiyetlerine kaldığı yerden çok yakında devam eder.

Bu kadar emin konuşma sebebim ise çok basit; Fenerbahçe'nin iyi oyunu değişmedi. Sadece şanssız, pozisyonları gole çeviremiyor. E yarın bu şanssızlık bittiğinde, kaldığımız yerden farklara devam edeceğiz.

Dün tüm oyuncular muazzam oynadıysa da Ferdi'ye çok ayrı bir parantez açmak lazım. Hem oyun içinde bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, hem hatasız muazzam futboluyla hem de penaltı kullanılmadan önce, penaltı noktasında adice kazı yapmaya çalışan rakip futbolculara fırsat vermeyerek bir kez daha ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Sahi rakip demişken, nasıl bir hırs ve azimle oynadılar ya? Sanırsın şampiyonluk maçına çıkmışlar. Hele Deniz Türüç, arkadaş dün akşam kırmızı kart görmemen bir mucizeydi.. Sana başka türlü kendimi ifade edemiyorum maalesef. Ama

şunu söyleyim, bu hırsını her maçında bekliyoruz. Neyse, biz kendimize bakalım, her maç fark atan Fenerbahçemiz skor olarak biraz bizi üzse de oyunu kaldığı yerden devam. Biz bu gece LİDER olarak çok rahat uyuyoruz, gerisini onlar düşünsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi