Zirvede hesap karıştı

Şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtılıyor

Süper Lig’in sonu yaklaşırken, şampiyonluk mücadelesine Beşiktaş da dahil oldu. Geçtiğimiz pazar günü Vodafone Arena’daki derbide, lider Galatasaray’ı üstün bir oyunla geçen Beşiktaş hem moral kazandı hem de ‘şampiyonluk yarışında ben de varım’ dedi. Kalan 6 haftada iki rakibinin de puan kaybetmesini bekleyecek olan Beşiktaş’ın tek dezavantajı 36. Haftayı maç yapmadan (Bay haftası) geçecek olması… Bu hafta; Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin galip gelmesi ve Galatasaray’ın kendi sahasında, Başakşehir’e olası puan kaybı halinde ise çarşıda işler epey karışır. 


Zirvenin yanında, kümede kalma savaşı da devam ediyor. Her ne kadar, “bu sezon düşme olmayacak” sözleri dillendirilse de Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin dahi devam edip etmeyeceği belli değil. Bu yüzden küme düşme hattındaki takımlar, kendilerini sağlama alma telaşı içindeler…

Son altı haftaya dolu dizgin gidilirken, 33.Haftanın analizini yapmaya çalıştığım Uğur’lu Futbol’a hoş geldiniz…

ADANA DEMİRSPOR- ALANYASPOR (CUMARTESİ 21.00)

Geçen haftayı maç yapmadan geçen Adana Demirspor, Beşiktaş'ın da derbiyi kazanmasıyla Avrupa Kupalarına katılma hedefinden bir parça geride kaldı. Ancak, gerek Beşiktaş'ın bir maçının fazla olması gerek de iki hafta sonra (21 Mayıs'ta) rakibi ile evinde oynayacak olması bu iddiasını güçlü tutuyor. Ömer Erdoğan ile çıktığı ilk maçtan, zor da olsa üç puan çıkartmayı başaran Alanyaspor, bu haftadan sonra iki hafta daha tehlike bölgesinin üzerinde olan takımlarla oynayacak. Elbette ki rakipleri maçları bırakacak değiller... Ancak, can havlinde de değiller. Alanyaspor'un önümüzdeki sezonda Süper Ligde olabilmesi için 4 puan yeter.

ANTALYASPOR- BEŞİKTAŞ (CUMARTESİ 19.00)

Antalyaspor haftayı İstanbul'dan kritik üç puan alarak kapattı. Önünde her ne kadar hükmen alacağı 3 puan olsa da zor bir fikstürün içine girecekler. İstim üzerindeki rakibine karşı ne kadar direnç gösterirler tahmin etmek güç. Beşiktaş derbi galibiyeti ile beraber tekrardan şampiyonluk potasına girdi. Önündeki iki rakibinin birbirleriyle oynayacak olması ve önümüzdeki hafta hükmen üç puan alacak olması, avantajı olsa da maç fazlasının olması dezavantajı. Beşiktaş’ın, Antalyaspor karşısında da derbideki iştahlı oyununu oynayabilmesi halinde, çok fazla zorlanacağını düşünmüyorum.

ÜMRANİYESPOR- SİVASSPOR (PAZAR 13.30)

Çıkmadık candan ümit kesilmez derler. Ancak, Ümraniyespor için can çıkmak üzere... İstanbul temsilcisi, geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında üç puan alabilseydi, 'can' hâlen, bedenin içinde olurdu. Futbol mucizeler oyunudur. Ümraniyespor’un, altı maçtan 18 puan çıkartıp, hükmen alacağı üç puanla da, 44 puana ulaşma şansı var. Ancak, matematik elverse de bu futbolla ve moralle zor gözüküyor. Sivasspor evinde Fenerbahçe'ye karşı hiç direnemedi. Maçın ilk yarısında üç farklı mağlup olması da etken buna. Kötü bir sezon geçiren Sivasspor'a kalan beş maçında, beş puan yeter...

KONYASPOR- KAYSERİSPOR (PAZAR 16.00)

İki rahat ve aynı puanda olan takımın maçının keyifli geçeceğini düşünüyorum. Konyaspor, geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında geriden gelerek her ne kadar rakibi 50 dakika boyunca bir kişi eksik oynasa da kazanmasını bildi. Kayserispor ise hükmen aldığı üç puanla, haftayı maç yapmadan geçti. Açık futbolu tercih eden iki teknik adamın, bizlere güzel futbol seyrettirmesini diliyorum.


GİRESUNSPOR- FENERBAHÇE (PAZAR 19.00)

Kaybedenin yanacağı, beraberliğin iki takıma da yetmeyeceği, ateşten gömlek bir maç... İstanbulspor karşında, adeta tek kale oynayıp penaltı da kaçırarak mağlup olan Giresunspor, Teknik Direktörleri Hakan Keleş'in de 'ani' istifası ile sarsıldı. Kulübe yakın kaynaklar, istifanın sürpriz olduğunu söylüyorlar. Kulüp Başkanı Nahid Ramazan Yamak, yeni teknik direktör arayışını sürdürüyor. Aldığım bilgi; takımın hafta sonunda bir teknik direktörle sahaya çıkmak istediği yönünde. Fenerbahçe'nin iştahı, hem rahat ve net bir skorla alınan Sivasspor galibiyetiyle, hem de Galatasaray"ın derbide mağlup olmasıyla, iyice kabardı. Sarı Lacivertli takımın olası bir puan kaybı, ikinciliği de zora sokabilir. Maçın neticesini, Jesus'un tercihleri ve oyuncu değişiklikleri belirler.

TRABZONSPOR- ANKARAGÜCÜ (PAZARTESİ 20.00)

Trabzonspor, iki hafta üst üste birbirinin benzeri iki maç oynadı; öne geçti, kalesinde golü gördü, bir kişi eksik kaldı, mağlup oldu. Yanlış olmasın, Trabzonspor'un mağlup olmasında, on kişi kalmasının payı yok. Çünkü Trabzonspor top oynamıyor… Bordo Mavili takımın tek hedefi ve beklentisi, ligin bir an önce bitmesi...
Ankaragücü'nün hedefi ise ligde kalmak. Son maçında, berabere kalarak büyük fırsat tepen Sarı Lacivertli takıma, kalan beş maçta altı puan yeter ancak fikstürü mayın tarlası gibi. Umutları sıcak tutmak için, bu maçtan en az bir puan almak şart...


GALATASARAY- BAŞAKŞEHİR (PAZARTESİ 20.00)

Bu maç derbide büyük yara alan Galatasaray için tekrardan ayağa kalkma maçı. Sarı Kırmızılı takım, derbide sadece 20 dakika top oynadı ve geri kalan 70 dakika boyunca rakibini seyretti. Kuşkusuz bunda, Okan Buruk'un payı çok büyük. Buruk, oyunu okuyamadı ve yanlış değişlikler yaptı. İpler, halen üç puan önde olan Galatasaray'ın elinde. Haftayı hükmen alınan üç puanla kapatan Başakşehir'de lig defteri kapandı. Emre Belözoğlu için tek hedef Türkiye Kupası. Bir dönem Galatasaray ve İnter’de beraber oynayan iki “süper bücür” Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’nun takımları, bu sezon üçüncü kez karşılaşacaklar. Tempolu, seyir zevki yüksek ve sert bir maç bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00