İyiler kaybedince

Sevimsiz bir yıl oluyor 2023, tatsız, bereketsiz. İyiler üst üste kaybediyor, hem de kazanabilecekken. 

Önce Kemal Bey kaybediyor, son virajda, kıl payı. Kaybediyor, devlete karşı kaybediyor… Devlet tüm aygıtlarıyla, tüm kurumlarıyla, tüm imkanlarıyla Kemal Bey’in karşısına dikiliyor.  

Hiçbir kural tanımıyor Devlet, yazılı yazısız, sözlü sözsüz hiçbir kanunun, kuralın, etik ilkenin, ahlaki sınırın önemi yok. Ama montaj, ama şu, ama bu kazanıyor Devlet.

Sonra Fenerbahçe kaybediyor, son virajda, kıl payı. Kaybediyor, Devlet içinde yerleşmiş, futbol yönetimine çöreklenmiş rakibe karşı kaybediyor. 

Hiçbir kural tanımıyor rakip ve destekçileri. Yazılı yazısız, sözlü sözsüz hiçbir kanunun, kuralın, etik ilkenin, ahlaki sınırın önemi yok onlar için. Ofsaytımsılarla, bitirtmem bu sezonu tehditleriyle kazanıyor rakip çete. Bir su üstünde görünen futbol kulübü VAR, bir de altında uzanan gizli yapısı… Hakemi, hakimi VAR oğlu VAR, yazmakla, saymakla bitmez.    

Kaybedenin kusuru, hatası yok mu? Var elbet, var olmasına var ama kaybettirmeyi hak edecek hatalar mı tartışılır. 

Kemal Bey’in hatalarını tartışmayı siyasi kalemlerin köşelerine bırakalım, Fenerbahçe’nin, Ali Koç’un, Jesus’un hatalarını haftaya, son maç sonrasına… Şu Kadıköy’de verilen saçma maçlardan biri kaybedilmese, yıllarca galibiyet yüzü gösterilmeyen rakip yine eli boş gönderilse bugün bambaşka olacaktı her şey. 

Ama dedim ya sevimsiz bu 2023, uğursuz, kısmetsiz, iyilerin kaybetmesi üzerine dizilmiş tüm yıldızlar gökyüzünde. 

Peki kim okumak ister Antalya maçının teknik yorumunu… Anadolu’da bir laf var, kibarca yazayım, “Ne yapayım faydasız kilisenin papazını” derler. Faydasız kilisenin papazı değil de nedir şampiyonluk getirmeyen galibiyet?.. 

Son haftalarda daha iyi top oynuyor Fenerbahçe, sezon başı kıvamına yaklaşıyor gibi. En büyük pay Arda Güler’in. Bugün diğer 10 arkadaşına bedel top oynadı. Neden Jesus tüm sezon ilk 11’de oynatmadı diye şikayetlenmeyelim de Arda Güler’i bu bir yılda yetiştirdi, geliştirdi diye umalım.  

Haftaya bir teselli galibiyeti umarak seneye bırakalım şampiyonluk ümidini… Bir kere daha..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi