Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Buruk veda

Hem 20 milyon Euroluk bir kayıp hem de son maça kadar taşınan gruptan çıkma şansı Galatasaray’ın elinden kayıp gitti. Futbol böyle işte bir maçta yapılan hatalar, tüm emeklerinizi böyle ellerinizden alıp götürür. Tek teselli Bayern Münih’in kazanmasıyla Avrupa serüvenin UEFA’da devam edecek olmasıydı! UEFA’da doğru işler yapılırsa, bu üzüntü bir nebze dinebilir…

Son derece talihsiz bir şiddet olayından sonra Galatasaray tarihinin belki de en önemli maçının heyecanını bir anda yitirdik.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yöneticiler, Çaykur Rizespor maçının bitimi ile hakem Halil Umut Meler’e fiili saldırıda bulunarak bir anda gündemi değiştirdi.

Kabul edilemez bir saldırıydı bu ve bir anda dünya gündemine negatif anlamda manşetlere taşındık.

Türk futbolu adına da çok büyük bir darbe olabilir bu çünkü hakemler ile ilgili çok ciddi bir kamuoyu oluşmuşken, pek çok hakemin artık hakemlik

yapamayacağı konuşulurken bir anda mağdur olan taraf oldu hakemler. Toplu halde basın açıklaması yaptılar ve konuşan hakemler de tartışmaların odağındaki Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan’dı.

Ben Faruk Koca’nın o yumruğu hakem Halil Umut Meler’e değil, Türk futboluna attığını düşünüyorum.

Türk futboluna yumruk atan bir isim daha vardı, Acun Ilıcalı! Dijital platforma taşıdığı şampiyonlar ligi yayınlarıyla sporseverlerin seyir zevkini sabote eden Acun Ilıcalı, dün gece yine büyük bir rezalete imza attı! Büyük donmalar, kesintiler ve düşük çözünürlük ile “cep telefonlarından izlenen kaçak yayın kıvamında” bir maç seyredilmesine neden oldu Acun Ilıcalı! Aslında ilk yayınlanan maçlarda da benzer sıkıntılar vardı ama bu sıkıntılara çözüm üretmek -kablolu yayından maç vermek- yerine sıkıntının yaşandığı yayınları hiç kimseden korkmadan çekinmeden devam ettirdi. Milyonlarca insan ödediği hizmet bedelinin karşılığını alamadığı gibi, çok önemli maçlardan keyif alma özgürlükleri de ellerinden alındı!

Bu hesapta olmayan gündemlerle izledik Kopenhag- Galatasaray maçını. Daha doğrusu izlemeye çalıştık!

10 numarada Kerem Aktürkoğlu’na, sol bekte Angelino’ya ve orta sahada Kaan Ayhan’a yer verdi Okan Buruk. Sakatlıktan dönen Davinson Sanchez yine ilk 11’de yer bulan isim oldu.

İnanılmaz derecede kötü bir ilk yarı çıkardı Galatasaray. Başta Angelino ve Kerem Aktürkoğlu olmak üzere tüm takım adeta döküldü! Bu oyun galibiyet ve tur için yeterli değildi ve ikinci yarıya farklı bir kadro ile çıkılmalı diye bağırıyordu oyun!

Okan Buruk bu haykırışı Galatasaray golü yedikten sonra duyunca Galatasaray gruplardan çıkma şansını yitirdi!

Üstelik Okan Buruk gecenin en kötü isimleri olan Angelino’yu 80, Kerem Aktürkoğlu’nu 90 dakika sahada tuttu! Golü de Angelino’nun kaçırdığı Lerager’in ayağından yedi Galatasaray.

Oyuncu değişiklikleri ile ikinci yarıya başlasa hem rakibine hem de kendi futbolcularına bir mesaj verecekti, veremedi! Oyunun üstünlüğünü alamadı

Galatasaray! Maçı da alamadı! Turu da! Son dakikalarda skoru çevirmeye çalışsa da kenarın inanmadığını hissetti oyuncular!

Yazık oldu!

Hem 20 milyon Euroluk bir kayıp hem de son maça kadar taşınan gruptan çıkma şansı Galatasaray’ın elinden kayıp gitti. Futbol böyle işte bir maçta yapılan hatalar, tüm emeklerinizi böyle ellerinizden alıp götürür.

Tek teselli Bayern Münih’in kazanmasıyla Avrupa serüvenin UEFA’da devam edecek olmasıydı!

UEFA’da doğru işler yapılırsa, bu üzüntü bir nebze dinebilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi