Babaanne formülü: Bu yöntemle limonlarınız 1 yıl bozulmayacak. Limon saklama yöntemi

Babaanne formülü: Bu yöntemle limonlarınız 1 yıl bozulmayacak. Limon saklama yöntemi
Bu basit ama etkili formül sayesinde artık limonlarınızı uzun süre saklayabilir ve her zaman taze limon kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.

Limonlar, mutfaklarda sıkça kullanılan ve sağlık açısından oldukça faydalı olan bir meyve çeşididir. Ancak limonların tazeliğini korumak ve uzun süre saklamak bazen zor olabilmektedir. İşte bu noktada babaannelerimizin kullandığı bir formül devreye giriyor. Limon saklama yöntemi adeta bir sır gibi saklanan bu formülle artık limonlarınız 1 yıl boyunca bozulmadan saklanabilecek.

Babaannelerimizin yıllardır kullandığı bu yöntem oldukça basit.

Limon dışarıda bozulur mu?

Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.

maxresdefault-002.jpg

Limon depoda Nasıl Saklanır?


Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.

Limon sosu bozulur mu? Limon suyu bozulur mu?


Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

Buzlukta limon suyu saklama


Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. mutfaktaki şefler hiç üzülmesin meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık boyutlarda olan buz kalıbı bölmeleri, limon suyunu kullanacağınız miktarda çözdürmenize olanak tanır

kaynaklar: haberciniz, yeniakit

İlgili Haberler