Sabun parçalarını değerlendirmenin yolu! Arta kalan sabunlardan ne yapılır?

Sabun parçalarını değerlendirmenin yolu! Arta kalan sabunlardan ne yapılır?
Bu önerilerle arta kalan sabun parçalarını değerlendirebilir ve atık miktarını azaltarak çevreye katkı sağlayabilirsiniz.

Hem kalıp sabun kadar güvenilir içerikte hem de sıvı sabun pratikliğinde ekonomik bir temizleme ürünü arıyorsanız bu tariflerimiz tam sizlere göre.

1. Yeni Bir Sabun Yapımı: Artan sabun parçalarını eriterek, yeni bir sabun yapabilirsiniz. Bu sayede atık miktarını azaltırken, kendi doğal sabununuzu da üretmiş olursunuz.

2. Temizlik İçin Kullanım: Sabun parçalarını temizlik için kullanabilirsiniz. Özellikle banyo ve lavabo temizliğinde, sabun parçalarıyla ovma yöntemini tercih edebilirsiniz.

3. El Yıkama Sabunu: Sabun parçalarını rendeleyerek el yıkama sabunu haline getirebilirsiniz. Bu sayede pratik bir şekilde sabunları kullanmış olursunuz.

4. Kokulu Torba Yapımı: Sabun parçalarını kurutarak, kumaş torbalar içerisine koyabilir ve dolaplarınızda veya çekmecelerinizde hoş bir koku bırakabilirsiniz.

fsafsfsgdsgew.jpg

5. Sabun Sıvısı Yapımı: Sabun parçalarını suda eriterek, sıvı sabun haline getirebilirsiniz. Bu sayede elde ettiğiniz sıvı sabunu, el yıkama veya temizlik için kullanabilirsiniz.

Sıvı sabun yapımı hem çok kolay hem de çok ekonomik. İşte tarifi;

Malzemeler; Bir kalıp sabun, 5 litre su, isteğe göre gıda boyası ve koku

Yapımı; öncelikle kalıp sabunları bir rende yardımı ile rendeleyin. Bir tencereye Kalıp sabun rendesi ve suyu ekleyin. Metal bir kaşık yardımı ile karıştırarak pişirme işlemine başlayın.

Sabunlar eriyene kadar kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğinde biraz soğuduktan sonra dilerseniz gıda boyası ve koku ilave edin. Sıvı sabun kaplarına ekleyerek kullanabileceğiniz doğal ev yapımı sağlıklı sıvı sabunlarınız hazır.

İlgili Haberler