Genelde çöpe atıyorduk. Oysa 1 tanesini yutmak bile o derdi önlüyormuş

Genelde çöpe atıyorduk. Oysa 1 tanesini yutmak bile o derdi önlüyormuş
Zeytin, dünyanın en faydalı yiyecekleri arasında yer alıyor. Zeytin kadar zeytin çekirdeğinin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı.

Tarifsiteniz.com'da aktarılanlara göre; Zeytin, dünyanın en çok tüketilen yiyecekleri arasında yer almaktadır. Yapılan bir çok araştırmada zeytinin önemine dikkat çekilmiştir. Özellikle ziyah zeytin en faydalı zeytin türleri arasında yer alıyor. Zeytinin kendisi kadar çekirdeği de çok faydalı çıktı.

Mavikadin.com sitesinde yayınlanan bir içerikte; Zeytin çekirdeğiyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşıldı. Bakın zeytin çekirdeği yutulursa ne işe yarıyor?

Halk arasında hemoroid, basur, mide hastalıkları gibi sağlık sorunlarına şifa bulmak için zeytin çekirdeği yutmak oldukça yaygındır, peki zeytin çekirdeği yutmanın faydaları ve zararları nelerdir? Zeytin çekirdeği yutulabilir mi? İşte doktorların bu konuda verdikleri bilgiler;

olives-886880-960-720.jpg

Zeytin çekirdeğini yutmak istediğinizde ikilemde kalıyorsanız, şimdi bu konuya açıklık getirmek gereklidir. Zeytin çekirdeği yapısı gereği sert ve uçları sivri bir çekirdektir. Yutmadan önce acaba midede erir mi yahut midede batmaya neden olur mu diye düşünebilirsiniz. Eğer bu konuda çok arada kalıyorsanız zeytin çekirdeğini toz haline getirip tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre zeytin çekirdeği yutmak sağlık için tehlikeli bir durum değildir. Genel vücut direnci ve mide sağlığı için zeytin çekirdeğini yutabilirsiniz.

Ayrıca zeytin çekirdeği yutmak hadis ile şu şekilde dini kaynaklarda yer almaktadır:

“Hz. Ali (ra) ile beraber kahvaltı etmektedirler. Hz. Muhammed (sav) yüzünde bir gülümseme… Hissettirmeden, yediği zeytinlerin çekirdeklerini Hz. Ali (ra)’in önüne yığar… Sonunda Hz. Ali (ra)’ye önündeki zeytin çekirdeklerini göstererek:
“Ey Ali, ne kadar da çok zeytin yemişsin? ” der.
Hz. Ali (ra), görünümü son derece ciddi, cevap verir.
“Evet, ey Allah’ın Elçisi! Fakat siz de çekirdekleriyle beraber yemişsiniz. Baksanıza önünüzde hiç çekirdek yok.”

İlgili Haberler