Ispanak yerken bir kez daha düşünün. Ispanak böyle pişirilmezse zehirleyebiliyor

Ispanak yerken bir kez daha düşünün. Ispanak böyle pişirilmezse zehirleyebiliyor
Ispanak pişirmeden önce bilmeniz gereken uyarı

Ispanak tüketirken dikkatli olmanın önemini vurgulamak istiyoruz. Ispanağın doğru şekilde pişirilmediğinde içerdiği oksalik asit nedeniyle zararlı olabileceğini biliyor muydunuz? Bu durumda, ıspanak zehirleyici etkilere sahip olabilir.

Ispanağın tüketilmeden önce iyice yıkanıp doğru şekilde pişirilmesi oldukça önemlidir. Pişirme işlemi oksalik asidin etkisini azaltarak, ıspanağın daha güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlar. Ayrıca, ıspanağın demir, kalsiyum, A ve C vitaminleri gibi birçok faydalı besin içermesi nedeniyle dengeli bir beslenme için önemli bir sebze olduğunu unutmamak gerekir.

ISPANAK NASIL TEMİZLENİR?

Ispanak topraktan sökülerek hasadı alınan bir sebzedir. Bu nedenle market ya da pazarda satılan ıspanağın köklerinde ve yapraklarında çamur ve pislik olduğunu görürsünüz. Ispanak tam olarak temizlenmeden yemeklerde kullanılması uygun değildir. Aksi durumda hijyen kurallarına aykırı hareket edilmiş olur ve bu da uygun değildir.

maxresdefault-002.jpg

Ispanağın temizlenmesinde sadece su ile temizleme yöntemi yeterli olmayabilir. Sadece su ile temizlik yapacaksanız yaprakların tamamen ayrılması ve tek tek yıkanması gerekir. Bunun yanında yıkama öncesinde ıspanağın kökleri uygun şekilde kesilip yıkama için gerekli hazırlık yapılmalıdır.

Ispanak Nasıl Yıkanır, Ne Kadar Süre Suda Bekletilir?

Ispanağın en uygun temizlenme şekli sirke ile temizlenmesidir. Sirke, salatalarda yaygın olarak kullanılan bir ürün olmasının yanında temizlikte de sıklıkla kullanılır. Bir leğenin içini su ile doldurup suyun içine 2 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi atın. Yemekte kullanacağınız ıspanakları da bu leğenin içine doldurun. 2 saat kadar ıspanakların bu suyun içinde beklemesi yeterli olacaktır. Sonrasında ise ıspanakları sudan çıkarıp suda durulayabilirsiniz.

İlgili Haberler