Baklava yedikten sonra mutlaka yapmalısınız; Birçok kişi hiç dikkat etmemişti

Baklava yedikten sonra mutlaka yapmalısınız; Birçok kişi hiç dikkat etmemişti
Bayram geliyor ve baklava hazırlıkları başladı. Baklavalık yufkalarla çıtır çıtır baklavalar yapılacak. Peki baklava yedikten sonra neden su içilmeli? İşte bayramda baklava yiyecekleri ilgilendiren uzman uyarısı

Bayram yaklaşıyor ve geleneksel lezzetlerimizden biri olan baklava için hazırlıklar başladı. Baklavalık yufkalarla yapılan çıtır çıtır baklavaların mis gibi kokusu evleri saracak. Ancak, bu lezzetli tatlıyı yedikten sonra dikkat edilmesi gereken bir detay var: su tüketimi.

Baklava, içeriğindeki şeker ve yağ oranı yüksek olduğu için sindirimi zor bir tatlıdır. Bu nedenle, tüketildikten sonra vücudun susuz kalmasını engellemek adına bol su içilmesi önemlidir. Ayrıca, ağır bir tatlı olan baklavayı yedikten sonra su içmek, sindirimi kolaylaştırarak rahatlama sağlayabilir.

hq720.jpg

UZMANLARDAN BOL SU TÜKETİN UYARISI

Mynet.com'daki bilgilere göre; Baklava, künefe, katmer ya da tulumba tatlısı... Adı değişse de lezzetlerin iyiliği değişmeyen tatlıları günün her saatinde tüketebiliriz. Özellikle bayramlarda daha sık tüketilen tatlılar en çok da çayla iyi gidiyor.

Fakat tatlı yerken yapmamız gereken ufak bir şey var; su içmek...

Peki hangi tatlıyla ne kadar su içmek gerekir?

Bir yetişkin için ortalama su içme hesabı genelde yaklaşık 2 litredir. Bu hesaba göre eğer günde;

2 dilim baklava yersek en az yarım litre su,

2 dilim baklavanın kalorisi 500 kcal.

2 adet Kemalpaşa tatlısı için bir büyük bardak su

Kalorisi 220 kcal.

1 porsiyon ekmek kadayıfı için 2 bardak su tüketmek gerekiyor.

HİLELİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

Kaliteli bir baklava için kullanılan tereyağı, un, şeker ve ceviz gibi malzemelerin kaliteli olması gerekir. Hileli baklavada ise bu malzemelerin kalitesiz ya da yerine başka malzemelerin kullanıldığı görülebilir. . Geleneksel olarak ince ve kat kat olması gereken bir baklava, hileli olduğunda daha kalın ve düzensiz olabilir. Ayrıca üzerindeki şerbetin miktarı da normalden fazla olabilir. Kaliteli bir baklava, taze ve lezzetlidir. Ancak hileli bir baklava, yapay tatlandırıcılar veya kalitesiz malzemeler nedeniyle hoş olmayan bir tat bırakabilir. Son olarak, güvenilir bir yerden baklava almak da önemlidir. Güvenilir ve kaliteli bir baklava üreticisi veya satıcısı tercih edilmelidir.

Kaynaklar: Mynet.com, Youtube.com, gazetepencere.com

İlgili Haberler