Yumurta haşlarken dikkat! Yumurtanın çatlaması meğer bu yüzdenmiş...

Yumurta haşlarken dikkat! Yumurtanın çatlaması meğer bu yüzdenmiş...
Birçok kişi dikkat etmiyor ama **yumurta** böyle haşlanırsa asla çatlamıyor

Yumurta neden çatlar? Yumurtanın çatlaması neden olur? İşte yumurta haşlarken bilmeniz gereken tüyolar.

Yumurtalar, mutfakta sıkça kullandığımız besinlerden biridir ve çoğumuz için yumurta haşlamak günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak bazen yumurtalar haşlanırken çatlayabilirler. Peki, yumurta neden çatlar? Yumurtanın çatlaması neden olur? İşte yumurta haşlarken bilmeniz gereken tüyolar.

Yumurtaların ani sıcaklık değişimlerine maruz kalması çatlamalarına sebep olabilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra hemen haşlamaya başlamak yerine sıcak suyun altında bir kaç saniye tutmak yumurtanın haşlanırken çatlamasını önleyecektir.

Yumurtaların çatlamasını engellemenin bir diğer yolu ise, yumurtaları haşlamadan önce kaynatma suyuna tuz eklemektir. Bu yöntemin uygulanması, yumurta haşlama işlemini daha pratik ve kolay hale getirir

egg-4059957-960-720.jpg

YUMURTA HAŞLARKEN HAŞLAMA SUYUNA LİMON SUYU EKLEYİN

Yumurta haşlarken kaynama suyuna az miktarda limon suyu eklenmesi yumurta kabuğunun kırılmasını engeller ve haşlanmış yumurtanın kolay soyulabilmesini sağlar. Limonun asidi, yumurta kabuğuna koruma sağlar ve ayrıca yumurta beyazının renginin değişmesini de önler.

Yumurta haşlarken dikkat edilmesi gereken bu tüyoları uygulayarak, yumurtalarınızın çatlamasını engelleyebilir ve mükemmel bir şekilde haşlanmış yumurtalar elde edebilirsiniz.

UZMANLARDAN DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

Uzmanlara göre; Yumurtayı yağda pişirmek yerine, haşlama ya da suda pişirmeyi tercih etmek gerekiyor. Sonuçta yumurta da dikkatli tüketildiği takdirde yararlı bir gıda maddesi. Tüm gıdalarda söz konusu olduğu şekilde bilinçli ve ölçülü tüketimi en iyisi.

İlgili Haberler