Çiçeklerin dibine yarım bardak dökmek yeterli oluyor! Küsen çiçeği hemen açtırıyor

Çiçeklerin dibine yarım bardak dökmek yeterli oluyor! Küsen çiçeği hemen açtırıyor
Evde çiçek bakan herkesin bilmesi gerekiyor; Küsen çiçeklerin açmasını sağlayan teknik....

Çiçeklerin solmasına neden olan faktörleri birçok ev hanımı bilmiyor. Birçok kişi çiçeği küstüğü zaman çöpe atmayı tercih ediyor.

Çiçeklerin solmasının birkaç farklı sebebi olabilir. Bu sebeplerin başında bitkinin yaşam döngüsü, çevresel faktörler ve bakım eksiklikleri gelir.

Çevresel faktörler de çiçeklerin solmasına etki edebilir. Güneş ışığı, su miktarı, sıcaklık ve nem gibi faktörler bitkinin sağlığını etkileyebilir. Yetersiz su, aşırı güneş ışığı veya don gibi olumsuz çevresel koşullar çiçeklerin solarak solmasıyla sonuçlanabilir. Bakım eksiklikleri de çiçeklerin solmasına sebep olabilir.

004731289-maxresdefault-7.jpg

ÇİÇEK SOLDUYSA NE YAPILIR?

Eğer çiçeğiniz solduysa üzülmeyin... Küsen çiçeğinizi coşturacak bir yöntem var

Uskuphaber.com sitesinde aktarılanlara göre; Bazı durumlarda çiçekler küser ve açmaz. Evin en iyi yerinde bile konumlandırsanız çiçekler zaman zaman küsebiliyor.

Çiçeklerin bakımı gerçekten çok önemlidir.

ÇEŞME SUYUNDAN UZAK TUTUN

Evcil hayvanlarımıza nasıl çeşme suyu vermiyorsak çiçeklerimize de çeşme suyu vermemeliyiz. Birçok şehirde çeşme suyu kireçli olduğu için çiçeklerimize kireçli su zarar vermektedir.

Çiçekleri her zaman içme suyuyla sulamalıyız!

MADEN SUYU FORMÜLÜ

Maden suyu özellikle salon bitkilerinde kullanıldığında çiçeklere fayda sağlar. Fakat önemli bir detay var. Soda değil maden suyu! İki ayda bir sularken çiçeklerine maden suyu koymak, çiçek köklerinize faydalı mineraller ile beslemek konusunda fayda sağlayacaktır.

MADEN SUYUNU ÇİÇEKLERİNİZE VERİRKEN DİKKAT

4168.jpg

Sulama yapmadan önce maden suyunu ağzı açık bir kabın içine koyun ve iki gün boyunca asidinin kaçmasını bekleyin. Dinlendirilmiş maden suyu çiçeklerinize verebilirsiniz.

KALİTELİ MARKALARDAN TERCİH EDİN

Öte yandan çiçeklerinize vereceğiniz maden suyunun markasının kaliteli olmasına dikkat edin. Doğal olmayan maden suyu çiçeklerinize faydadan çok zarar verebilir.

Çiçekleriniz, maden suyu sayesinde çok daha canlı olacak. Çiçeklerinizi sularken üstelik sadece yarım bardak maden suyu kullanmanız yeterli oluyor

Kaynaklar: Cumhuriyet.com.tr, Uskuphaber.com,Gazetepencere.com,Youtube.com

İlgili Haberler