Emeklilere görülmemiş jest; Nisan ayına özel yeni promosyon ödemesi

Emeklilere görülmemiş jest; Nisan ayına özel yeni promosyon ödemesi
Emekli promosyonlarında yeni bir döneme girildi. 18 bin TL promosyon ödemesinde detaylar netleşti

Emekli promosyonlarında yeni bir döneme girildi. Emeklilerin beklediği 18 bin TL promosyon ödemesi ile ilgili detaylar netleşti. Yapılan düzenlemeye göre, emeklilerin banka promosyonları artık daha cazip hale geldi. Emeklilerin maaşlarını belirli bir süre aynı bankada tutmaları karşılığında alacakları promosyon tutarı 18 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

18 BİN TL PROMOSYON ÖDEMESİ YAPAN BANKA

ING maaşını taşıyan emeklilere 15 bin TL promosyon ödüyor. Buna ek olarak otomatik fatura talimatı veren emeklilere de 3.000 TL’ye varan ek nakit promosyon veren banka böylece emekli promosyonunu 18 bin TL’ye kadar yükseltiyor.

6422020450acca167caba09e-001.jpg

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Dunya.com'daki habere göre; Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor. Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor.

EMEKLİ PROMOSYONU 30 BİN TL'Yİ BULABİLİR İDDİASI

Ekonomistlerin iddiasına göre emeklilere ödenen promosyon 2025 itibariyle 30 bin TL'yi bulabilir. Geçtiğimiz yıl en yüksek promosyon ödemesi 15 bin TL olarak belirlenmişti. Kamu bankaları 3500 TL ile 5000 TL arasında ödeme yaparken bu rakam 12 bin TL'ye yükseltilmişti. 2025 yılı itibariyle bankaların emeklilere 30 bin TL promosyon ödemesi yapması öngörülüyor.

İlgili Haberler